Erbjudande! Dokumentförvaring för endast 1 495 kr. Ange rabattkod Lexlyförvaring i kassan. Gäller till och med 31/1 2022.

Skriva framtidsfullmakt online

En fullmakt behövs när du vill ge någon rätten att göra något i ditt namn. Med en framtidsfullmakt kan du bestämma vem som ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, om du inte längre själv har möjlighet. Tänk på att du endast kan skriva en framtidsfullmakt när du är kapabel att fullt förstå innebörden och konsekvenserna av den.

När behövs en framtidsfullmakt?

Det är när du inte längre kan hantera dina angelägenheter på grund av sjukdom, demens eller försvagat hälsotillstånd som fullmakten behövs. Fullmaktsgivaren kan själv bestämma om det är fullmaktshavaren eller tingsrätten som ska avgöra när framtidsfullmakten ska träda i kraft.

Behövs en framtidsfullmakt mellan äkta makar?

Framtidsfullmakt behövs även för gifta makar. Utan framtidsfullmakt finns möjlighet att sköta vardagliga uppgifter som att betala räkningar eller handla vissa saker. Men en framtidfullmakt behövs vid exempelvis bostadsförsäljning, eller för att köpa eller sälja aktier.

I vår guide hittar du mer information om framtidsfullmakt.

Varför inte mallar?

Mallar som finns spridda på internet är bara exempel på hur framtidsfullmakter kan se ut. Du kan inte vara säker på att mallen formulerar just dina önskemål eller att den är juridiskt korrekt. De som lägger ut gratis mallar på internet ansvarar inte heller för eventuella fel och brister, och heller inte för konsekvenserna av eventuella fel och brister.

Genom vårt webbverktyg får du guidning och en framtidsfullmakt skapas och skräddarsys utifrån dina förhållanden och din vilja. Du kan dessutom kostnadsfritt rådgöra med våra jurister om du känner dig osäker eller har några frågor.

Skriv framtidsfullmakt online

Hos oss kan du enkelt och tryggt skriva en juridiskt korrekt framtidsfullmakt online eller tillsammans med en av våra jurister via telefon- eller videomöte. Om du väljer att skriva avtalet online svarar du på ett antal frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan ett skräddarsytt avtal som kan laddas ner direkt och som även sparas på Mina sidor.

Vill du veta vad som gäller i just din situation och vilka avtal du har behov av? Gör vår kostnadsfria behovsanalys online och få en övergripande bild av din juridiska situation.