Välkommen till Lexly

Som kund hos Sparbanken Skåne har du förmånliga erbjudanden hos oss. Vi erbjuder dig att enkelt skriva avtal online, alternativt tillsammans med en jurist via telefon. Alltid till ett fast pris. Våra jurister finns dessutom alltid tillgängliga om du har frågor eller funderingar. 

Ta del av dina förmåner som kund hos Sparbanken Skåne genom att logga in, självklart förbinder du dig inte till något i samband med registrering. 

Erbjudande till dig som privatkund

Just nu erbjuds du som privatkund hos Sparbanken Skåne att skriva samboavtal, äktenskapsförord och framtidsfullmakt kostnadsfritt online. Erbjudandet gäller till och med 31 december 2020.

Läs mer
Erbjudande till dig som företagskund

Just nu erbjuds du som företagskund hos Sparbanken Skåne att skriva valfritt företagsavtal kostnadsfritt online. Erbjudandet gäller till och med 31 december 2020.

Läs mer
Skriv avtal online

Hos oss skriver du enkelt avtal online eller tillsammans med en jurist via telefon till fast pris. Väljer du att skriva avtalet online svarar du på ett par frågor och utifrån dina svar skapas ett skräddarsytt avtal som skickas direkt till dig via e-post.

Skriv avtal
Tänk på att sambor inte ärver varandra

Om du vill att din sambo ska ärva dig behöver ni skriva ett testamente, sambor ärver nämligen inte varandra. Det spelar ingen roll hur länge ni varit tillsammans eller att ni har gemensamma barn.

Testamente
Varför ska man skriva äktenskapsförord?

Genom att skriva ett äktenskapsförord kan ni komma överens om att inte dela på allt vid en eventuell separation. Det kan handla om ett lantställe som gått i släkten i generationer eller ett företag som en av er byggt upp.

Äktenskapsförord
Betalat olika mycket för bostaden?

Om ni som sambor köpt en bostad tillsammans ska den enligt sambolagen delas lika mellan er vid en separation, oavsett vem som betalat mest. Med ett samboavtal kan ni bestämma att bostadens värde istället ska fördelas i enlighet med era ägarandelar.

Samboavtal