Gåvobrev

Ett gåvobrev behöver du när du ska ge bort något värdefullt, exempelvis en större summa pengar eller värdepapper till ditt barn. I gåvobrevet kan du skriva in villkor som skapar trygghet för mottagaren eller bestämma att gåvan inte ska vara förskott på arv.

Skriv online

1195 kr

Med Jurist

2990kr

1195 kr

På 10 min skriver du ett juridiskt korrekt gåvobrev

Skriv online
Du betalar i sista steget

2990 kr

Upprätta enkelt ett gåvobrev med jurist via telefon eller videomöte.

Boka
Gratis inledande samtal

Kostnadsfri trygghetskoll

När du skriver ditt avtal online erbjuder vi en kostnadsfri Trygghetskoll. Efter skrivet avtal kan du enkelt boka ett samtal direkt på bekräftelsesidan. I samtalet går vi igenom och säkerställer att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.

 

Varför gåvobrev?

Gåvobrevet skapar trygghet för både givare och mottagare. Med ett gåvobrev kan du bland annat göra gåvan till mottagarens enskilda egendom - det betyder att han eller hon får behålla gåvan vid en eventuell framtida skilsmässa. Du kan även bestämma att en gåva till ditt barn inte ska vara förskott på arv. Skrivs inget gåvobrev ska gåvans värde nämligen som huvudregel räknas av från arvet i framtiden.

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation.
  • Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort, swish eller faktura.
  • Ditt avtal kan laddas ner direkt och sparas även på Mina sidor

Gåvobrev

Här förklarar vår jurist Kristin Liljegren varför ett gåvobrev är viktigt vid en gåva av större värde, och hur gåvobrevet skapar trygghet för både givare och mottagare.

Vad gäller vid gåva avseende fastighet?

Om du ska ge bort en fastighet eller del av en fastighet måste du skriva ett gåvobrev. Gåvobrevet behövs för att söka ny lagfart och för inskrivning hos lantmäteriet. Ett gåvobrev avseende fastighet eller tomträtt måste bevittnas av två personer för att vara giltigt.

Vill du ta hjälp av en jurist för att upprätta ett gåvobrev avseende fastighet? Läs mer här

Vad gäller vid gåva mellan makar?

Om du vill ge egendom eller del av egendom till din make eller maka, kan det antingen kan ske genom ett gåvobrev eller ett bodelningsavtal. Är det endast fråga om en tillgång är det ofta lämpligast (och enklast) med ett gåvobrev. Om ni däremot ska överlåta flera tillgångar, dela upp lån eller omfördela äganderätt, kan det vara lämpligt att istället upprätta ett bodelningsavtal.

Tryggt

Vi hjälper dig till en tryggare tillvaro.

Enkelt

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt.

Tillgängligt

Vi finns här när du behöver oss. På det sätt som passar dig.

Transparent

Du får alltid veta priset i förväg.

Gåvobrev

Här kan du enkelt skriva ett gåvobrev online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt gåvobrev som är skräddarsytt efter just din situation och dina förutsättningar.

Skriv online

1195 kr

Med Jurist

2990kr

1195 kr

På 10 min skriver du ett juridiskt korrekt gåvobrev

Skriv online
Du betalar i sista steget

2990 kr

Upprätta enkelt ett gåvobrev med jurist via telefon eller videomöte.

Boka
Gratis inledande samtal