Tre personer sitter i ett möte och samtalar Bild med blå bakgrundsfärg

5 tips när du ska starta företag

Det finns mycket du behöver ha koll på när du ska starta eget företag. Har du koll på juridiken och hur den påverkar företagandet? Här guidar vi dig genom fem vanliga situationer och informerar om hur du undviker fallgropar.

Läs mer
Prata med affärsjurist gratis

Få juridisk rådgivning efter dina och ditt företags behov på det sätt du önskar, via telefon, video eller på våra kontor Stockholm och Mölndal. Första samtalet är alltid gratis.

Boka tid nu
Gör det själv online

När du skriver ditt avtal online hos oss svarar du på ett antal frågor. Utifrån dina svar skapas ett juridiskt korrekt avtal som är anpassat efter just ditt företags förutsättningar.

Till prislistan
En kvinna arbetar på sin surfplatta

Din digitala bolagsjurist och contract managementtjänst

Med Lexly Business paketlösningar får du digitalt stöd i administration, möjlighet att skriva avtal och förvara dokument online, påminnelser, e-signering och juridisk rådgivning när du behöver det. Allt till en låg månadskostnad.

Testa Lexly Business Bas kostnadsfritt i 30 dagar (värde 199 kr/mån ex moms) – ingen bindningstid.

Kom igång kostnadsfritt

Ditt företag

Företagets olika faser medför olika juridiska behov. Vid start av ett bolag är vissa frågor kritiska, vid försäljning av bolaget helt andra. Oavsett var ditt företag befinner sig i är det klokt att fundera över den juridiska situationen.

Ett urval av våra samarbetspartners

Vi på Lexly samarbetar med Sveriges största banker, försäkringsbolag och fackförbund. Tillsammans skapar vi juridisk trygghet åt deras kunder, medlemmar och anställda.

500 000 användare har redan fått hjälp

TEXT* Nu kör vi (tills vår muntliga deal faller) så det ryker!

7 misstag att undvika i ett samarbetsavtal

När två företag ska samarbeta är det viktigt att komma överens om syftet med samarbetet, hur det ska genomföras, tidsplan och betalning. 

Läs hela artikeln
TEXT* Vi (fast jag är 51 %) är partners hela vägen.

5 tips när du ska starta företag

Har du koll på juridiken och hur den påverkar företagandet? Här guidar vi dig genom fem vanliga situationer och informerar om hur du undviker fallgropar.

Läs hela artikeln