Just nu! Boka gratis samtal med jurist och få 20% rabatt på valfritt avtal. Gäller till och med 17/7 2022.

Grön bakgrundsfärg

Medlåntagaravtal

Medlåntagaravtalet innebär en trygghet för dig som medlåntagare och behövs om du ska stå med på ett lån som du inte själv ska ta del av. Exempelvis om du ska stå som medlåntagare på dina barns första bolån eller om du och din partner belånat er gemensamma bostad för den enes privata bruk, med medlåntagaravtalet reglerar ni betalningsansvaret mellan er.

Skriv online

895 kr

Med Jurist

3490kr

895 kr

På 15 min skriver du ett juridiskt korrekt medlåntagaravtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

3490 kr

Upprätta enkelt ett medlåntagaravtal med jurist via telefon eller videomöte.

Boka
Gratis inledande samtal

Kostnadsfri trygghetskoll

När du skriver ditt avtal online erbjuder vi en kostnadsfri Trygghetskoll. Efter skrivet avtal kan du enkelt boka ett samtal direkt på bekräftelsesidan. I samtalet går vi igenom och säkerställer att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.

 

Varför medlåntagaravtal?

Något få vet om eller tänker på är att om du tar ett lån tillsammans med någon annan är du och den andra låntagaren i regel solidariskt betalningsansvariga. Solidariskt betalningsansvar innebär att ni, var för sig, ansvarar för hela summan gentemot banken. Medlåntagaravtalet reglerar inte det solidariska betalningsansvaret gentemot banken, men det fungerar som bevis på hur ni sinsemellan kommit överens om att betala av på lånet.

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation. Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort, swish eller faktura.
  • Ditt avtal kan laddas ner direkt och sparas även på Mina sidor.
  • Trygghetskollen - Vi erbjuder ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.
  • Behöver du göra en justering i ditt avtal? Du har alltid 14 dagars kostnadsfri ändringsrätt.
  • Det viktigaste för oss är nöjda kunder, därför erbjuder vi en Nöjd kund-garanti.

Behövs medlåntagaravtal vid lån till barn?

Ett medlåntagaravtal är ett avtal mellan låntagare som omfördelar låneansvaret låntagarna emellan. Om du som förälder ska stå som medlåntagare på ditt barns bostadslån, men inte äga bostaden eller endast äga en mindre del, kan ett medlåntagaravtal vara lämpligt eftersom varje låntagare ansvarar för hela lånet gentemot banken. Medlåntagaravtalet påverkar inte det solidariska betalningsansvaret mot banken, utan används för att reglera och tydliggöra hur låntagarna sinsemellan ska ansvara för lånet.

Vad är det för skillnad på ett medlåntagaravtal och ett skuldebrev?

Ett medlåntagaravtal används för att omfördela ett betalningsansvar mellan låntagare till ett och samma lån, medan ett skuldebrev används för att tydliggöra ett skuldförhållande där den ena har lånat ut pengar till den andre.

Om du till exempel har upptagit ett lån tillsammans med ditt barn och barnet använder lånet till att finansiera sin bostad, så är det ett medlåntagaravtal ni ska skriva. Om du istället själv upptar ett lån hos banken för att hjälpa ditt barn att t ex lösa dyra blancolån, så är det istället ett skuldebrev som behöver upprättas er emellan.

Vad är ett medlåntagaravtal?

Hos banken är låntagarna alltid solidariskt betalningsansvariga, vilket betyder att man ser att låntagarnas del av lånet är lika uppdelat mellan låntagarna. Ett medlåntagaravtal är ett avtal mellan låntagare som omfördelar låneansvaret låntagarna emellan. Det används om de som står på ett lån ska ansvara för olika andelar och därmed betala olika mycket. Medlåntagaravtalet har dock inte betydelse för banken, utan bevisar uppgörelsen låntagarna emellan.

Tryggt

Vi hjälper dig till en tryggare tillvaro.

Enkelt

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt.

Tillgängligt

Vi finns här när du behöver oss. På det sätt som passar dig.

Transparent

Du får alltid veta priset i förväg.

Medlåntagaravtal

Här kan du enkelt skriva ett medlåntagaravtal online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt regressavtal som är skräddarsytt efter just din situation.

Skriv online

895 kr

Med Jurist

3490kr

895 kr

På 15 min skriver du ett juridiskt korrekt medlåntagaravtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

3490 kr

Upprätta enkelt ett medlåntagaravtal med jurist via telefon eller videomöte.

Boka
Gratis inledande samtal