Just nu! Säker förvaring av dina viktiga dokument och avtal för endast 1 495 kr t.o.m. 15/7. Använd kod: lexlyforvaring i kassan.

Regressavtal

Ska du stå med på ett lån som du själv inte ska ta del av? Till exempel stå som medlåntagare på dina barns bolån eller om du och din partner belånat er gemensamma bostad för den enes privata bruk?

  • Regressavtal (även kallat medlåntagaravtal), innebär en trygghet för dig som medlåntagare.
  • Avtalet reglerar betalningsansvaret mellan er.

Skriv online
895 kr
Prata med jurist
Boka här

895 kr

På 15 min skriver du ett juridiskt korrekt regressavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Regressavtal skrivet av jurist till fast pris 3490 kr

Gratis första möte med jurist via telefon eller video. Inget köpkrav.

Boka gratis möte

Varför regressavtal?

Något få vet om eller tänker på är att om du tar ett lån tillsammans med någon annan är du och den andra låntagaren i regel solidariskt betalningsansvariga. Solidariskt betalningsansvar innebär att ni, var för sig, ansvarar för hela summan gentemot banken. Regressavtalet reglerar inte det solidariska betalningsansvaret gentemot banken, men det fungerar som bevis på hur ni sinsemellan kommit överens om att betala av på lånet.

 

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation. Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort eller faktura.
  • Ditt avtal kan laddas ner direkt och sparas även på Mina sidor.
  • Trygghetskollen - Vi erbjuder ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.
  • Behöver du göra en justering i ditt avtal? Du har alltid 30 dagars kostnadsfri ändringsrätt.
  • Det viktigaste för oss är nöjda kunder, därför erbjuder vi en Nöjd kund-garanti.

Vanliga frågor

Behövs regressavtal vid lån till barn?

Ett regressavtal är ett avtal mellan låntagare som omfördelar låneansvaret låntagarna emellan. Om du som förälder ska stå som medlåntagare på ditt barns bostadslån, men inte äga bostaden eller endast äga en mindre del, kan ett regressavtal vara lämpligt eftersom varje låntagare ansvarar för hela lånet gentemot banken. Regressavtalet påverkar inte det solidariska betalningsansvaret mot banken, utan används för att reglera och tydliggöra hur låntagarna sinsemellan ska ansvara för lånet.

Vad är det för skillnad på ett regressavtal och ett skuldebrev?

Ett regressavtal används för att omfördela ett betalningsansvar mellan låntagare till ett och samma lån, medan ett skuldebrev används för att tydliggöra ett skuldförhållande där den ena har lånat ut pengar till den andre.

Om du till exempel har upptagit ett lån tillsammans med ditt barn och barnet använder lånet till att finansiera sin bostad, så är det ett regressavtal ni ska skriva. Om du istället själv upptar ett lån hos banken för att hjälpa ditt barn att t ex lösa dyra blancolån, så är det istället ett skuldebrev som behöver upprättas er emellan.

Vad är ett regressavtal?

Hos banken är låntagarna alltid solidariskt betalningsansvariga, vilket betyder att man ser att låntagarnas del av lånet är lika uppdelat mellan låntagarna. Ett regressavtal är ett avtal mellan låntagare som omfördelar låneansvaret låntagarna emellan. Det används om de som står på ett lån ska ansvara för olika andelar och därmed betala olika mycket. Regressavtalet har dock inte betydelse för banken, utan bevisar uppgörelsen låntagarna emellan.

Regressavtal

Här informerar vår jurist Kristin Liljegren om vad som är bra att tänka på för dig som medlåntagare. 

500 000 användare har redan fått hjälp

Regressavtal

Här kan du enkelt skriva ett regressavtal online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt regressavtal som är skräddarsytt efter just din situation.

Skriv online
895 kr
Prata med jurist
Boka här

895 kr

På 15 min skriver du ett juridiskt korrekt regressavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Regressavtal skrivet av jurist till fast pris 3490 kr

Gratis första möte med jurist via telefon eller video. Inget köpkrav.

Boka gratis möte