Samäganderättsavtal

Att köpa en båt tillsammans med vännen, eller att äga fritidshuset tillsammans med syskonen har många fördelar så länge man är överens. När man däremot tycker olika är det inte alla gånger lika enkelt. Var rädd om er relation och undvik onödiga konflikter med hjälp av ett samäganderättsavtal.

Skriv online

1195 kr

Med Jurist

4990kr

1195 kr

På 20 min skriver du ett juridiskt korrekt samäganderättsavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

4990 kr

Upprätta enkelt ett samäganderättsavtal med jurist via telefon eller videomöte.

Boka
Gratis inledande samtal

Kostnadsfri trygghetskoll

När du skriver ditt avtal online erbjuder vi en kostnadsfri Trygghetskoll. Efter skrivet avtal kan du enkelt boka ett samtal direkt på bekräftelsesidan. I samtalet går vi igenom och säkerställer att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.

 

Varför samägande­rätts­avtal?

Genom att reglera villkoren för samägandet går det att undvika onödiga konflikter och oklarheter. I samäganderättsavtalet kan ni klargöra hur nyttjandet av egendomen ska se ut, hur kostnader ska fördelas, vilka typer av kostnader som ska prioriteras framför andra och om en person ha huvudansvaret för att se till att fakturor och dylikt blir betalda. Det är en stor fördel med ett skriftligt avtal eftersom risken annars är stor att ord står mot ord vid meningsskiljaktigheter. Med ett skriftligt avtal blir det enkelt att bevisa vad ni kommit överens om.

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation.
  • Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort, swish eller faktura.
  • Ditt avtal kan laddas ner direkt och sparas även på Mina sidor
Samäganderättsavtal - Lexly

Samäganderättsavtal

Ett juridiskt korrekt samäganderättsavtal skapar trygghet och minskar risken för det gemensamma ägandet. När du skriver ditt avtal hos oss vet du att avtalet blir juridiskt korrekt och anpassat efter just din situation.

Vad bör samäganderättsavtalet innehålla?

Det finns en rad olika frågor som bör tas upp och besvaras i ett samäganderättsavtal. Till exempel bör nyttjandet, förvaltningen och bestämmanderätten över egendomen redas ut mellan delägarna. När du skriver ditt samäganderättsavtal online hos oss hjälper vi dig att gå igenom de viktigaste och vanligaste frågorna som kan dyka upp med anledning av samägandet.

Behövs samäganderättsavtal om vi redan har äktenskapsförord eller samboavtal?

Det är skillnad mellan äktenskapsförord/samboavtal och samäganderättsavtal. Ett äktenskapsförord eller samboavtal påverkar vem som får vad vid en separation medan ett samäganderättsavtal reglerar praktiska frågor som rör det gemensamma ägandet. Om ni äger något tillsammans är det bra att skriva ett samäganderättsavtal oavsett om ni har ett äktenskapsförord/samboavtal eller inte.

Hur fördelas eventuell vinst vid en försäljning av egendomen?

Vinst från försäljning av samägd egendom fördelas i förhållande till respektive delägares andelsinnehav. Detsamma gäller kostnader. Finns det exempelvis fyra delägare och inget annat avtalats, betalar delägarna 25 % var av kostnaderna, om de äger lika andelar.

Tryggt

Vi hjälper dig till en tryggare tillvaro.

Enkelt

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt.

Tillgängligt

Vi finns här när du behöver oss. På det sätt som passar dig.

Transparent

Du får alltid veta priset i förväg.

Samäganderättsavtal

Här kan du enkelt skriva ett samäganderättsavtal online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt samäganderättsavtal som är skräddarsytt efter just din situation.

Skriv online

1195 kr

Med Jurist

4990kr

1195 kr

På 20 min skriver du ett juridiskt korrekt samäganderättsavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

4990 kr

Upprätta enkelt ett samäganderättsavtal med jurist via telefon eller videomöte.

Boka
Gratis inledande samtal