Låna ut pengar tryggt och säkert - Lexly.se

Låna ut pengar tryggt och säkert

Skuldebrevet är ett skriftligt bevis på att du lånat ut pengar och genom det skapar du bästa förutsättningarna för att få tillbaka de utlånade pengarna i tid.

Hur ska pengarna återbetalas?

I skuldebrevet kan du reglera vilka eventuella räntor som tillkommer och hur återbetalningen ska ske. Den som skapar skuldebrevet bestämmer hur och när skulden ska betalas. Man kan bestämma att hela skulden ska betalas på begäran från den som lånat ut eller på ett visst datum. Man kan även bestämma att skulden ska delbetalas.

Skuldebrevet gäller endast pengar och fungerar helt enkelt som ett kvitto för den som lånat ut. Utan skuldebrev kan det bli svårt att få tillbaka pengarna om en tvist skulle uppstå, därför är det viktigt att skriva ett skuldebrev redan från början.

Har du fler frågor om skuldebrev? Besök vår guide!

Skriv skuldebrev

Hos oss skriver du enkelt ett skuldebrev online eller tillsammans med en av våra jurister via telefon.

Om du väljer att skriva avtalet online svarar du på ett antal frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till er vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan ett skräddarsytt avtal som kan laddas ner direkt och som även sparas på Mina sidor. Istället för att gå till en juristbyrå som fakturerar per timme, skriver du avtalet till fast pris, när det passar dig.

Har du frågor angående ditt avtal? Ring och prata med våra jurister på telefon 0771 - 24 00 24

Relaterade artiklar

Skuldebrev mellan privatpersoner

Här kan du enkelt skriva ett skuldebrev mellan privatpersoner online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt skuldebrev som är skräddarsytt efter just din situation och dina förutsättningar.

Skriv online

895 kr

Med Jurist

2990 kr

895 kr

På 10 min skriver du ett juridiskt korrekt skuldebrev

Skriv online
Du betalar i sista steget

2990 kr

Boka
Gratis inledande samtal