Just nu! Säker förvaring av dina viktiga dokument och avtal för endast 1 495 kr t.o.m. 15/7. Använd kod: lexlyforvaring i kassan.

Flytta isär

En separation är aldrig lätt och även juridiken kring den kan verka snårig. Här har vi samlat avtalen som kan behövas i samband med en separation.

Ett par har precis flyttat in i sin nya bostad

Bodelningsavtal sambo

Att upprätta ett bodelningsavtal är viktigt vid skilsmässa, men vad många inte tänker på är att det är viktigt även för sambor. Ofta kräver banken ett bodelningsavtal för att ni, var och en för sig, ska ha möjlighet att ta nya bolån.

Skriv online

Mer om att flytta isär

Hur går man egentligen tillväga och vem har rätt till vad? Här har vi samlat information om sådant som är viktigt att veta vid en separation.

En man och en kvinna skriver ett avtal på datorn

Vikten av bodelningsavtal för både gifta och sambor vid separation

Att upprätta ett bodelningsavtal är viktigt vid skilsmässa. Men vad många inte tänker på är att det, ur flera aspekter, är viktigt även för sambor. Vid en separation sätter ett bodelningsavtal rent juridiskt punkt för er ekonomiska förbindelse och redogör vem som ska ha vad. Ofta kräver banken ett bodelningsavtal för att ni, var och en för sig, ska ha möjlighet att ta nya bolån.

Läs hela artikeln
En sorgsen kvinna står vid ett fönster

Viktigt att veta vid separation

En separation är aldrig lätt och även juridiken kring den kan verka snårig. Hur delar man upp egendomen? Vad händer med era lån och vem har rätt till vad? Här reder vi ut vad som gäller.

Läs hela artikeln