Just nu! Dokumentförvaring för endast 1 495 kr, med rabattkod lexlyförvaring. Gäller t.o.m. 31/1 2023.

Skriva framtidsfullmakt med gratis mall

Gratis mall eller blankett för framtidsfullmakt

Att använda en gratis mall eller en gratis blankett för att skriva framtidsfullmakt kan kännas både smidigt och enkelt. Samtidigt är din situation unik. Du och din granne kanske inte tänker lika i vem som ska företräda er när ni inte längre kan. För att kunna avgöra om mallen passar just dig krävs juridiska kunskaper. Även om det känns enkelt finns alltså en risk för att framtidsfullmakten blir fel. "One size fits all" funkar tyvärr inte inom juridiken.

Vad kan gå fel med en gratis mall?

På internet går det att både enkelt och snabbt leta upp en gratis mall eller blankett för framtidsfullmakt. Det kanske står att mallen är framtagen av en jurist, men det är ingen garanti för att den passar just dig. Den juristen känner inte till din specifika situation. Det finns helt enkelt inga mallar för framtidsfullmakt som passar alla. Du måste själv ha juridisk kunskap för att kunna anpassa mallen till just din situation och dina önskemål.

De som lägger ut mallar och blanketter tar inget ansvar för:

  • Eventuella fel och brister.
  • Om något kan tolkas negativt för dig. Tänk på att när fullmakten ska användas kan du troligen inte förklara vad du menade när du skrev den. 
  • Att mallen eller blanketten är juridiskt korrekt, annars kanske den inte kommer att gälla när den behövs.

Även om en gratis mall kan kännas lockande kan det vara värt att lägga en liten peng på att framtidsfullmakten blir rätt. Så du kan känna dig trygg med att de personer som du vill ska kunna fatta beslut åt dig när du inte längre kan verkligen kan göra det.

Idag finns lösningar både där du kan göra det själv i smarta digitala verktyg med juridisk korrekthet eller få hjälp av en jurist till fast pris.

Skriv en juridiskt korrekt framtidsfullmakt online

Du kan enkelt skriva en framtidsfullmakt själv med hjälp av vår onlinetjänst som är kvalitetssäkrad av jurister. Det är prisvärt och blir både korrekt och tryggt. Du guidas genom hela processen och svarar på olika frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Dina svar utgör sedan grunden för en framtidsfullmakt som är anpassad efter just dina specifika behov och din situation.

Som en extra trygghet identifierar du dig med Mobilt BankID när du skriver en framtidsfullmakt hos oss på Lexly. 

Du skriver enkelt en framtidsfullmakt till fast pris, 1 195 kr.

Så här skriver du själv framtidsfullmakt hos Lexly

  1. Först guidas du genom frågor om din situation och önskemål. Utifrån dina svar skapas en anpassad framtidsfullmakt just för dig.
  2. Identifiera dig med Mobilt BankID för extra trygghet.
  3. Betala i sista steget, enkelt med kort, via Swish eller faktura (14 dagars betaltid)
  4. Ladda ner framtidsfullmakten direkt eller hämta från Mina sidor på Lexly.se
  5. I det här steget erbjuder vi Trygghetskollen - ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att framtidsfullmakten du skrivit avser just det som du har tänkt dig.
  6. Behöver du ändra något i framtidsfullmakten? Ingen fara. Du har alltid 30 dagars kostnadsfri ändringsrätt.

Att skriva framtidsfullmakten själv online hos Lexly tar 15 minuter. Snabbt, enkelt och säkert!

Vilka ärenden ska framtidsfullmakten gälla?

Du behöver fundera på om framtidsfullmakten ska gälla personliga och/eller ekonomiska ärenden. Om du vill att fullmaktshavaren ska kompenseras med ett arvode för jobbet personen gör åt dig. Och om den ska upphöra när du avlider. Eller om du vill att fullmakten även ska gälla efteråt för att fullmaktshavaren ska kunna avsluta pågående ärenden. 

Lagen reglerar också i sig själv några delar. Exempelvis har fullmaktshavaren rätt att ge gåvor och personliga presenter på högtidsdagar och födelsedagar. OBS att fullmaktshavaren inte kan ge presenter till sig själv om du inte anger det i fullmakten. 

Skriv framtidsfullmakt 

Nöjd kund-garanti på alla våra digitala tjänster

Det viktigaste för oss är att du som kund är nöjd. Därför har vi en Nöjd kund-garanti som innebär att du får pengarna tillbaka om vår onlinetjänst inte skulle motsvara dina förväntningar. Du behöver kontakta oss inom 14 dagar från det att du mottagit ditt dokument.

Låt en av Lexlys jurister hjälpa dig med framtidsfullmakten till fast pris

Självklart kan du även ta hjälp av en jurist som skriver framtidsfullmakten åt dig. Då har ni ett möte via telefon, video eller på ett kontor nära dig. Innan du bestämmer dig för att anlita en jurist, får du ett gratis inledande samtal för att kunna avgöra hur du vill gå vidare.

Boka tid med jurist