Grön bakgrundsfärg

Framtidsfullmakt

  • Bestäm vem som ska ha rätt att fatta ekonomiska och personliga beslut åt dig senare i livet, om du inte längre själv har möjlighet. 
  • En framtidsfullmakt fungerar som alternativ till god man. 
  • Som en extra trygghet identifierar du dig med Mobilt BankID när du skriver en framtidsfullmakt online hos oss.

Skriv online

1195 kr

Prata med jurist

0 kr

1195 kr

På 15 min skriver du en juridiskt korrekt framtidsfullmakt

Skriv online
Du betalar i sista steget

Pris vid avtal skrivet av jurist 3990 kr

Gratis inledande samtal med jurist via telefon eller videomöte. Inget köpkrav.

Boka gratis möte

Kostnadsfri trygghetskoll

När du skriver ditt avtal online erbjuder vi en kostnadsfri Trygghetskoll. Efter skrivet avtal kan du enkelt boka ett samtal direkt på bekräftelsesidan. I samtalet går vi igenom och säkerställer att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.

 

Varför framtidsfullmakt?

En fullmakt behövs när du vill ge någon rätten att göra något i ditt namn. Med en framtidsfullmakt kan du bestämma vem som ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, om du inte längre själv har möjlighet. Framtidsfullmakten kan avse ekonomiska och personliga angelägenheter, men får enligt lag inte avse medicinsk vård.

Framtidsfullmakten fungerar som alternativ till god man. Gode män och förvaltare måste redovisa till överförmyndarnämnden en gång per år och överförmyndarnämndens samtycke krävs vid en del åtgärder, exempelvis vid försäljning eller köp av en fastighet eller bostadsrätt. 

Med en framtidsfullmakt låter du istället den som du ger fullmakten själv fatta de beslut som han eller hon anser vara bäst för dig.

Som en extra trygghet identifierar du dig med Mobilt BankID när du skriver framtidsfullmakten online hos oss.

Läs mer om framtidsfullmakt i vår stora guide 

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation. Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort, swish eller faktura.
  • Ditt avtal kan laddas ner direkt och sparas även på Mina sidor.
  • Trygghetskollen - Vi erbjuder ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.
  • Behöver du göra en justering i ditt avtal? Du har alltid 30 dagars kostnadsfri ändringsrätt.
  • Det viktigaste för oss är nöjda kunder, därför erbjuder vi en Nöjd kund-garanti.

Juristen förklarar på 1 minut om när en framtidsfullmakt behövs

Helena Koos, senior jurist på Lexly, förklarar vad som gäller om du blir sjuk eller drabbas av en olycka och kan behöva hjälp med viktiga beslut. Varför behövs en framtidsfullmakt och vad kan hända om du inte har en?

När börjar framtidsfullmakten att gälla?

Det är fullmaktshavaren som avgör när en framtidsfullmakt träder i kraft och det är vid den tidpunkt då personen som utfärdat fullmakten blir oförmögen att hantera sina angelägenheter på grund av sjukdom, demens eller försvagat hälsotillstånd.

Vad krävs för att framtidsfullmakten ska vara giltig?

För att framtidsfullmakten ska vara giltig behöver den uppfylla vissa så kallade formkrav. Framtidsfullmakten ska vara skriftlig och underskriven av två vittnen vid samma tillfälle. Av framtidsfullmakten ska det även framgå vem eller vilka som är fullmaktshavare, vilka angelägenheter fullmakten omfattar, samt vilka villkor i övrigt som ska gälla.

Vad kan en framtidsfullmakt gälla?

Du som fullmaktsgivare kan själv bestämma vad framtidsfullmakten ska gälla. Exempelvis att betala räkningar, hyra, eller hantering av bankärenden. Framtidsfullmakten får dock enligt lag inte avse medicinsk vård.

Så här tycker våra kunder!

Framtidsfullmakt

Ett dokument alla borde ha. Du vet aldrig när du kan komma att behöva en framtidsfullmakt. Den dagen den behövs är det tacksamt att den finns. Hos Lexly kan du själv skriva en framtidsfullmakt med vårt digitala verktyg eller ta hjälp av en jurist som gör jobbet åt dig. Båda tjänsterna kan köpas till fast pris. Tryggt, säkert och juridiskt korrekt.

Skriv online

1195 kr

Prata med jurist

0 kr

1195 kr

På 15 min skriver du en juridiskt korrekt framtidsfullmakt

Skriv online
Du betalar i sista steget

Pris vid avtal skrivet av jurist 3990 kr

Gratis inledande samtal med jurist via telefon eller videomöte. Inget köpkrav.

Boka gratis möte