Skriva testamente med gratis mall

Gratis mall för testamente

Att använda en gratis mall för att skriva testamente kan kännas både smidigt och enkelt. Samtidigt är just din livssituation unik. För att kunna avgöra om mallen passar just dig krävs juridiska kunskaper. Även om det känns enkelt finns alltså risk för att testamentet blir fel. "One size fits all" funkar nämligen inte inom juridiken.

Vad kan gå fel med en gratis mall?

På internet går det att både enkelt och snabbt leta upp en gratis mall för testamente. Det kanske står att mallen är framtagen av en jurist, men det är ingen garanti för att det passar just dig. Den juristen känner inte till din specifika situation. Det finns helt enkelt inga testamentmallar som passar alla. Du måste själv ha juridisk kunskap för att kunna anpassa mallen till just din situation och dina önskemål.

De som lägger ut mallarna tar inget ansvar för:

  • eventuella fel och brister
  • att mallen är juridiskt korrekt
  • att mallen passar just din situation.

 

Skriva ett juridiskt korrekt testamente online

Du kan skriva ett testamente själv med hjälp av onlinetjänster som är kvalitetssäkrade av jurister med möjlighet att svara på olika frågor. Svaren utgör grunden för ett testamente anpassat efter dina specifika behov och önskemål. Hos Lexly kan du skriva ett juridiskt korrekt testamente online som är anpassat efter din situation.

Så här skriver du själv testamente hos Lexly

  1. Först guidas du genom frågor om din situation och önskemål. Utifrån dina svar skapas ett anpassat testamente just för dig.
  2. Betala enkelt med kort, via Swish eller faktura (14 dagars betaltid)
  3. Ladda ner testamentet direkt eller hämta från Mina sidor på Lexly.se
  4. I det här steget erbjuder vi Trygghetskollen - ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att testamentet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.
  5. Behöver du ändra något i testamentet har du alltid 14 dagars kostnadsfri ändringsrätt.

Att skriva testamentet själv online hos Lexly tar 15 minuter. Snabbt, enkelt och säkert!

Skriv testamente

Nöjd kund-garanti på alla våra digitala tjänster

Det viktigaste för oss är att du som kund är nöjd. Därför har vi en Nöjd kund-garanti som innebär att du får pengarna tillbaka om vår onlinetjänst inte skulle motsvara dina förväntningar. Du behöver kontakta oss inom 7 dagar från det att du mottagit ditt dokument.

Låt Lexlys jurist hjälpa dig med testamente till fast pris

Självklart kan du även ta hjälp av en jurist som skriver testamentet åt dig. Då har ni ett möte via telefon, video eller på ett kontor nära dig. Innan du bestämmer dig för att anlita en jurist, får du ett gratis inledande samtal för att kunna avgöra hur du vill gå vidare.

Boka tid med jurist