Erbjudande: Prova Lexly Business i 30 dagar. Get your free trial här >>>

Blå bakgrundsfärg

Testamente

Genom att skriva ett testamente kan du, inom ramen för arvsordningen, se till att de du vill ska ärva dig också gör det.

  • Som företagare kan du underlätta och undvika framtida konflikter mellan dina anhöriga och eventuella kompanjoner genom att tydliggöra hur du vill att företaget ska drivas vidare.
  • Oavsett om du är singel, sambo, gift, omgift, har barn, bonusbarn eller barnbarn, så finns oftast en anledning att skriva ett testamente. Särskilt om du äger och driver företag med andra.
  • Tänk också på att testamentet måste bevittnas för att vara giltigt.

Skriv online

1356 kr

Prata med jurist

0 kr

1356 kr

På 20 min skriver du ett juridisk korrekt testamente till fast pris. Priset är ex moms.

Skriv online
Du betalar i sista steget

Pris vid avtal skrivet av jurist 3992 kr

Gratis inledande samtal med jurist via telefon eller videomöte. Inget köpkrav.

Boka gratis möte

Varför testamente?

Som företagare är det viktigt att tänka på vem som ska ta över företaget den dag man går bort.

Med ett testamente går det många gånger att undvika onödiga konflikter mellan efterlevande och säkra företagets fortlevnad.

Visste du t ex att särkullbarn har rätt att genast få ut sitt arv efter sin förälder? Om särkullbarnen är minderåriga måste den efterlevande partnern köpa den avlidnes del i företaget av barnen.

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation. Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort, swish eller faktura.
  • Ditt avtal kan laddas ner direkt och sparas även på Mina sidor.
  • Behöver du göra en justering i ditt avtal? Du har alltid 30 dagars kostnadsfri ändringsrätt.
  • Det viktigaste för oss är nöjda kunder, därför erbjuder vi en Nöjd kund-garanti.
Tre personer har ett möte

Vad händer med företaget om något händer dig?

Om något händer dig – vet du vad som sker med ditt bolag? Vill du att dina barn driver företaget vidare, eller har du en sambo som du vill ska ärva? Här får du fem tips för att undvika ovälkomna överraskningar i framtiden.

Skriv online

Hur skriver man ett testamente?

Testamenten är omgärdade av strikta formaliakrav. Via vår onlinetjänst kan du själv upprätta ett juridiskt korrekt testamente, eller så kan du ta hjälp av en av våra jurister. Fundera över vem eller vilka du vill ska ärva dig och om du vill ha med några särskilda villkor för arvet efter dig. Ett tydligt och korrekt testamente skapar trygghet och förutsägbarhet och förhindrar oklarheter och konflikter i framtiden.

Varför ska man inte använda mallar för testamente?

Mallar som finns spridda på internet är bara exempel på testamenten. Du kan aldrig vara säker på att mallen formulerar just dina önskemål eller att den är juridiskt korrekt. Till skillnad från vår tjänst, ansvarar de som lägger ut mallar på internet inte för eventuella fel och brister, och heller inte för konsekvenserna av eventuella fel och brister i och med mallarna. Genom vårt webbverktyg skapas och skräddarsys testamentet utifrån dina förhållanden och din vilja. Du kan dessutom kostnadsfritt rådgöra med våra jurister om du känner dig osäker eller har några frågor.

Ärver gifta alltid varandra?

Gifta par ärver i de flesta fall varandra eftersom efterlevande make eller maka ärver före gemensamma barn. Undantaget är om det finns särkullbarn, det vill säga barn som inte är era gemensamma. Särkullbarn har rätt att få ut sitt arv genast och behöver inte vänta tills den andra maken eller makan dör, till skillnad från gemensamma barn. Ni kan välja att skriva gemensamt testamente eller enskilt testamente.

Så här tycker våra kunder!

Testamente

Genom att skriva ett testamente underlättar du som företagare för både dina anhöriga och eventuella kompanjoner, och undviker överraskningar och oklarheter i framtiden. Med ett testamente kan du se till att de du vill ska ärva dig också gör det och då även underlätta den fortsatta driften av företaget.

Skriv online

1356 kr

Prata med jurist

0 kr

1356 kr

På 20 min skriver du ett juridisk korrekt testamente till fast pris. Priset är ex moms.

Skriv online
Du betalar i sista steget

Pris vid avtal skrivet av jurist 3992 kr

Gratis inledande samtal med jurist via telefon eller videomöte. Inget köpkrav.

Boka gratis möte