Äga husdjur tillsammans

Förebygg konflikter och trygga tillvaron för er bästa vän med ett samäganderättsavtal särskilt anpassat för husdjursägare.

895 kr

Skriv online
Du betalar i sista steget

Kostnadsfri trygghetskoll

När du skriver ditt avtal online erbjuder vi en kostnadsfri Trygghetskoll. Efter skrivet avtal kan du enkelt boka ett samtal direkt på bekräftelsesidan. I samtalet går vi igenom och säkerställer att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.

 

Varför avtalet för att äga husdjur tillsammans?

Genom att reglera villkoren för samägandet av er bästa vän går det att undvika onödiga konflikter och oklarheter. I samäganderättsavtalet kan ni bland annat bestämma hur kostnader ska fördelas, förpliktiga delägarna att ta särskilt väl hand om husdjuret och bestämma vilken rätt till umgänge respektive delägare ska ha. Det är en stor fördel med ett skriftligt avtal eftersom risken annars är stor att ord står mot ord vid meningsskiljaktigheter. Med ett skriftligt avtal blir det enkelt att bevisa vad ni kommit överens om.

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation. Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort, swish eller faktura.
  • Ditt avtal kan laddas ner direkt och sparas även på Mina sidor.
  • Trygghetskollen - Vi erbjuder ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.
  • Behöver du göra en justering i ditt avtal? Du har alltid 14 dagars kostnadsfri ändringsrätt.
  • Det viktigaste för oss är nöjda kunder, därför erbjuder vi en Nöjd kund-garanti.
Samäganderättsavtal - Lexly

Äga husdjur tillsammans

Ett juridiskt korrekt samäganderättsavtal skapar trygghet och minskar risken för det gemensamma ägandet. När du skriver ditt avtal hos oss vet du att avtalet blir juridiskt korrekt och anpassat efter just din situation.

Vad kan man reglera med ett avtal för att äga husdjur tillsammans?

Det värsta som kan hända vid en längre tids konflikt mellan två husdjursägare är att den ena begär att husdjuret ska säljas på offentlig auktion. Det innebär att den som är mest köpstark kommer kunna köpa ut den andra parten. Möjligheten att framtvinga en offentlig auktion går att avtala bort med ett samäganderättsavtal så att bägge delägares samtycke alltid krävs. Man kan också avtala om umgängesrätt, bestämma vart ett husdjur ska bo och hur kostnader ska fördelas.  

Vad händer om en husdjursägare struntar i sin förpliktelser?

Det beror på om man har skrivit ett avtal eller inte. Har man inte skrivit ett avtal står ord mot ord och situationen kan lätt bli komplicerad. Med ett juridiskt korrekt samäganderättsavtal kan man fastställa vilka skyldigheter respektive delägare har och man kan dessutom avtala om en straffavgift (s.k. vite) ifall någon skulle bryta mot avtalet. 

Vad är avtalet för att äga husdjur tillsammans?

Det avtal vi erbjuder för att äga husdjur tillsammans är rent juridiskt sätt ett samäganderättsavtal som är särskilt framtaget och anpassat för samägande av just husdjur. 

Så här tycker våra nöjda kunder!

Äga husdjur tillsammans

895 kr

Skriv online
Du betalar i sista steget