Grön bakgrundsfärg

Bodelning - Under äktenskap

  • Som gifta kan man upprätta ett bodelningsavtal.
  • Detta för att exempelvis kunna flytta tillgångar eller ägarandelar i bostaden till den andra parten eller trygga den ena maken om den andra ska starta ett företag.
  • Kom ihåg att en anmälan ska göras till Skatteverket och bodelningsavtalet skickas in för registrering.

Skriv online

1795 kr

Prata med jurist

0 kr

1795 kr

På 20 min skriver du ett juridiskt korrekt bodelningsavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Pris vid avtal skrivet av jurist 7990 kr

Gratis inledande samtal med jurist via telefon eller videomöte. Inget köpkrav.

Boka gratis möte

Kostnadsfri trygghetskoll

När du skriver ditt avtal online erbjuder vi en kostnadsfri Trygghetskoll. Efter skrivet avtal kan du enkelt boka ett samtal direkt på bekräftelsesidan. I samtalet går vi igenom och säkerställer att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.

 

Varför bodelningsavtal - Under äktenskap?

Ett bodelningsavtal kan skrivas för att flytta över tillgångar eller ägarandelar i bostaden till den andra parten. Det kan också göras för att trygga den ena maken om den andra ska starta ett företag, vilket kan vara riskfyllt då maken annars kan bli skuldsatt för företagets räkning. Om bodelning ska göras under pågående äktenskap ska först en anmälan om bodelningen göras till Skatteverket, därefter behöver bodelningsavtalet även skickas in för registrering.

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation. Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort, swish eller faktura.
  • Ditt avtal kan laddas ner direkt och sparas även på Mina sidor.
  • Trygghetskollen - Vi erbjuder ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.
  • Behöver du göra en justering i ditt avtal? Du har alltid 14 dagars kostnadsfri ändringsrätt.
  • Det viktigaste för oss är nöjda kunder, därför erbjuder vi en Nöjd kund-garanti.
Ett par som läser från en dator

Bodelning

Ett juridiskt korrekt bodelningsavtal skapar trygghet och förutsägbarhet. När du skriver diitt bodelningsavtal hos oss vet du att det blir juridiskt korrekt och anpassat efter just din situation.

Läs mer om bodelningsavtal i vår stora guide

Vad är en bodelning?

Att upprätta ett bodelningsavtal är viktigt vid skilsmässa. Men vad många inte tänker på är att det, ur flera aspekter, är viktigt även för sambor. Vid en separation sätter ett bodelningsavtal rent juridiskt punkt för er ekonomiska förbindelse och redogör vem som ska ha vad. Ofta kräver banken ett bodelningsavtal för att ni, var och en för sig, ska ha möjlighet att ta nya bolån.

Vad ska tas med i bodelningen?

Det är endast samboegendom och eventuella skulder kopplade till samboegendomen som kan tas upp i bodelningsavtalet. Som samboegendom räknas permanentbostad och bohag (möbler, husgeråd, elektronikprylar mm) som köpts för gemensam användning under tiden ni varit tillsammans. Sådant ni ägt sedan tidigare räknas inte som samboegendom och får behållas av var och en. Vid bodelning delas samboegendomens värde (sedan avdrag gjorts för eventuella skulder) lika mellan dig och din partner. Sambolagen tar inte hänsyn till vem som faktiskt äger eller har finansierat den gemensamma bostaden eller bohaget.

Vad är risken med att inte upprätta ett bodelningsavtal?

Det innebär bland annat att ni inte avslutat era ekonomiska mellanhavanden och att det finns risk att banken inte godkänner att ni var för sig upptar nya lån för att t.ex. skaffa ny bostad. Dessutom kvarstår rätten att begära bodelning ett år från det att ni flyttade isär. Det är med andra ord mycket viktigt att ni får bodelningsavtalet gjort!

Så här tycker våra kunder!

Bodelning - Under äktenskap

Här kan du enkelt skriva ett bodelningsavtal online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt bodelningsavtal som är skräddarsytt efter just din situation.

Skriv online

1795 kr

Prata med jurist

0 kr

1795 kr

På 20 min skriver du ett juridiskt korrekt bodelningsavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Pris vid avtal skrivet av jurist 7990 kr

Gratis inledande samtal med jurist via telefon eller videomöte. Inget köpkrav.

Boka gratis möte