Skuldebrev för olika kontantinsatser

När ni står på lån och kontrakt till lika delar men en av er har betalat en större andel av kontantinsatsen behöver ni ett skuldebrev. Skuldebrevet säkerställer att den som lagt in mer pengar också får tillbaka sin del. Tänk på att ni även behöver skriva ett samboavtal eller äktenskapsförord för att skuldebrevet ska gälla.

895 kr

På 10 min skriver du en juridiskt korrekt fullmakt

Skriv online
Du betalar i sista steget

Varför skuldebrev för olika kontantinsatser?

Utan skuldebrev riskerar den som betalar in mer i kontantinsats att inte få tillbaka hela summan vid en separation eller skilsmässa.

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation.
  • Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort, swish eller faktura.
  • Ditt avtal skickas direkt till din e-post.
Skuldebrev för olika kontantinsatser - Lexly.se

Skuldebrev för olika kontantinsatser

När du skriver ditt skuldebrev online hos oss vet du att det blir juridiskt korrekt och anpassat efter just dina förhållanden och din situation.

Frågor och svar

Hur länge gäller en fullmakt?

En fullmakt gäller till dess att den återkallas eller till det slutdatum som anges i fullmakten.

Vilka ärenden kan man använda fullmakt för?

En fullmakt kan användas i alla möjliga situationer, allt från att hämta ut en försändelse till att köpa en villa eller en bil.

Vad menas med behörighet och befogenhet?

De handlingar som står i fullmakten kallas för fullmäktigens behörighet. Denna visas upp för den utomstående personen som själv kan se den skriftliga fullmakten och får då nys om vilka handlingar fullmäktige har rätt att göra i fullmaktsgivarens namn och för fullmaktsgivarens räkning.

Befogenhet är instruktioner som fullmaktsgivaren gett fullmäktige och som inte står i själva fullmakten (till exempel ett maximipris för det fall fullmäktige ska förhandla om pris med den utomstående personen). Sådan information som den utomstående personen inte vet något om, eftersom den inte finns inskriven i fullmakten.

I många fall kan det vara en bra idé för fullmaktsgivaren att sätta vissa gränser för fullmäktiges befogenhet, till exempel genom att bestämma att ett visst pris ska vara det absolut högsta fullmäktige får bjuda eller att fullmäktige endast får sälja något till ett visst lägsta pris.

Tillgänglighet

Vi finns tillgängliga när det passar dig, på ett sätt som passar dig

Enkelhet

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt

Fast pris

Hos oss får du alltid veta kostnaden i förväg

Över 250 000 nöjda kunder

Att skapa värde för våra kunder är vår passion

895 kr

På 10 min skriver du en juridiskt korrekt fullmakt

Skriv online
Du betalar i sista steget

Skuldebrev för olika kontantinsatser

Här kan du enkelt skriva ett skuldebrev online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt skuldebrev som är skräddarsytt efter just din situation.