Skuldebrev för olika kontantinsatser

När ni står på lån och kontrakt till lika delar men en av er har betalat en större andel av kontantinsatsen behöver ni ett skuldebrev. Skuldebrevet säkerställer att den som lagt in mer pengar också får tillbaka sin del. Tänk på att ni även behöver skriva ett samboavtal eller äktenskapsförord för att skuldebrevet ska gälla.

895 kr

På 10 min skriver du en juridiskt korrekt fullmakt

Skriv online
Du betalar i sista steget

Varför skuldebrev för olika kontantinsatser?

Utan skuldebrev riskerar den som betalar mer i kontantinsats att inte få tillbaka hela summan vid en separation eller skilsmässa.

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation.
  • Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort, swish eller faktura.
  • Ditt avtal skickas direkt till din e-post.

Skuldebrev för olika kontantinsatser

Här klargör vår jurist Kristin Liljegren vad som är bra att veta när man som sambor köper bostad tillsammans och betalar olika mycket i kontantinsats. 

Vad gäller om vi betalat olika mycket i kontantinsats?

När ni står på lån och kontrakt till lika delar men en av er har betalat en större andel av kontantinsatsen behöver ni skriva ett samboavtal eller äktenskapsförord och även komplettera med ett skuldebrev. På så vis försäkrar ni er om att den som betalat mer också får tillbaka sin andel vid en eventuell separation. 

Varför räcker det inte med ett skuldebrev?

Det beror på att det finns ett förbud mot avtal om framtida omfördelning av tillgångar i både äktenskapsbalken och sambolagen. Det enda som går att göra med hjälp av ett samboavtal eller ett äktenskapsförord är att undanta egendom från en eventuell bodelning. Det går alltså inte att avtala om att egendom ska fördelas på ett annat sätt än hur egendomen faktiskt ägs. 

Så här fungerar det

Du svarar på ett antal frågor som rör din situation, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan ett skräddarsytt avtal som skickas direkt till dig via e-post som en pdf. Istället för att boka tid hos en juristbyrå som fakturerar per timme, skriver du avtalet till fast pris, när det passar dig.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur det fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att börja skriva ett skuldebrev. Betalningen sker i sista steget.

Tillgänglighet

Vi finns tillgängliga när det passar dig, på ett sätt som passar dig

Enkelhet

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt

Fast pris

Hos oss får du alltid veta kostnaden i förväg

Över 250 000 nöjda kunder

Att skapa värde för våra kunder är vår passion

895 kr

På 10 min skriver du en juridiskt korrekt fullmakt

Skriv online
Du betalar i sista steget

Skuldebrev för olika kontantinsatser

Här kan du enkelt skriva ett skuldebrev online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt skuldebrev som är skräddarsytt efter just din situation.