Skuldebrev mellan privatpersoner

Ska du låna ut pengar och vill känna dig trygg? Skuldebrevet är ett skriftligt bevis på att du lånat ut pengar och genom det skapar du bästa förutsättningarna att få tillbaka de utlånade pengarna i tid. Ett skuldebrev behöver du även om du står ensam på ett lån som någon annan nyttjar.

Skriv online

895 kr

Med Jurist

2990kr

895 kr

På 10 min skriver du ett juridiskt korrekt skuldebrev

Skriv online
Du betalar i sista steget

2990 kr

Upprätta enkelt ett skuldebrev med jurist via telefon eller videomöte.

Boka
Gratis inledande samtal

Kostnadsfri trygghetskoll

När du skriver ditt avtal online erbjuder vi en kostnadsfri Trygghetskoll. Efter skrivet avtal kan du enkelt boka ett samtal direkt på bekräftelsesidan. I samtalet går vi igenom och säkerställer att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.

 

Varför skuldebrev mellan privatpersoner?

I skuldebrevet kan du reglera vilka eventuella räntor som tillkommer och hur återbetalningen ska ske.

Skuldebrevet fungerar som ett kvitto för den som lånat ut pengar. Utan skuldebrev kan det bli svårt att få tillbaka pengarna om en tvist skulle uppstå.

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation.
  • Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort, swish eller faktura.
  • Ditt avtal kan laddas ner direkt och sparas även på Mina sidor
Skuldebrev mellan privatpersoner - Lexly

Skuldebrev mellan privatpersoner

När du skriver ditt skuldebrev hos oss vet du att det blir korrekt och anpassat efter just din situation. 

Varför bör du skriva ett skuldebrev?

Skuldebrevet är ett skriftligt bevis på att du lånat ut pengar och genom det skapar du bästa förutsättningarna att få tillbaka de utlånade pengarna i tid. Du behöver även ett skuldebrev om du står ensam på ett lån som någon annan nyttjar, om du till exempel tagit ett lån hos banken för att hjälpa ditt barn att lösa dyra blancolån.

Den som skapar skuldebrevet bestämmer hur och när skulden ska betalas. Man kan bestämma att hela skulden ska betalas på begäran från den som lånat ut eller på ett visst datum. Man kan även bestämma att skulden ska delbetalas. Välj om skulden ska delbetalas månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis eller årsvis. På vilket sätt skulden ska betalas (genom kontoinsättning, kontant osv.) bestämmer den som skapar skuldebrevet helt fritt.

Med ett undertecknat skuldebrev är både långivare och låntagare överens om vad som gäller och man slipper tråkiga missförstånd.

Så här funkar det

Du svarar på ett antal frågor som rör din situation, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan ett skräddarsytt avtal som skickas direkt till dig via e-post som en pdf. Istället för att boka tid hos en advokatbyrå som fakturerar per timme, skriver du avtalet till fast pris, när det passar dig.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur det fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att börja skriva ett skuldebrev. Betalningen sker i sista steget.

Tjänsten är utarbetad och kvalitetssäkrad av våra jurister.

Läs vår stora guide om skuldebrev

Tryggt

Vi hjälper dig till en tryggare tillvaro.

Enkelt

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt.

Tillgängligt

Vi finns här när du behöver oss. På det sätt som passar dig.

Transparent

Du får alltid veta priset i förväg.

Skuldebrev mellan privatpersoner

Här kan du enkelt skriva ett skuldebrev mellan privatpersoner online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt skuldebrev som är skräddarsytt efter just din situation och dina förutsättningar.

Skriv online

895 kr

Med Jurist

2990kr

895 kr

På 10 min skriver du ett juridiskt korrekt skuldebrev

Skriv online
Du betalar i sista steget

2990 kr

Upprätta enkelt ett skuldebrev med jurist via telefon eller videomöte.

Boka
Gratis inledande samtal