Underhållsbidragsavtal

Ett avtal om underhållsbidrag fastställer juridiskt vilken ersättning den förälder som bor med barnet ska få av den andra föräldern.

Underhållsbidragsavtal skrivet av jurist

1990 kr

Gratis första möte med jurist via telefon eller video. Inget köpkrav.

Boka gratis möte

Varför underhållsbidragsavtal?

Om ett barn bor varaktigt hos den ena föräldern efter en separation, ska den andra föräldern bidra till barnets försörjning genom att betala underhållsbidrag. 

Underhållsbidragsavtalet skapar trygghet för båda föräldrarna och fastställer vilket ekonomiskt stöd föräldern som bor med barnet ska få av den andra avseende barnets försörjning.

Avtalet skrivs när ni som föräldrar är överens om underhållsbidraget, och fungerar som ett bevis på överenskommelsen. 

Så här fungerar det

  • Svara på frågor som rör din situation. Utifrån dina svar skapar vi ett skräddarsytt avtal.
  • Betala via kort eller faktura.
  • Ditt avtal kan laddas ner direkt och sparas även på Mina sidor.
  • Trygghetskollen - Vi erbjuder ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.
  • Behöver du göra en justering i ditt avtal? Du har alltid 30 dagars kostnadsfri ändringsrätt.
  • Det viktigaste för oss är nöjda kunder, därför erbjuder vi en Nöjd kund-garanti.

Vanliga frågor

Måste man skriva avtal om underhållsbidrag?

Det finns inga krav på skriftligt avtal om underhållsbidrag, man kan t ex istället komma överens muntligen. Men för att fastställa en juridisk och ekonomiskt säkrad trygghet för både föräldrarna och i slutändan för barnet är en skriftlig överenskommelse alltid att rekommendera.

Vad händer när barnet fyllt 18 år?

Barn som fyllt 18 år och blivit myndiga har fortfarande rätt till underhållsbidrag fram till 21 års ålder under förutsättning att barnet studerar på heltid.

Hur stort ska underhållsbidraget vara?

Det är upp till föräldrarna att komma överens om en lämplig nivå på underhållsbidrag. Bidraget ska baseras på barnets behov och de respektive föräldrarnas ekonomiska situationer. På Försäkringkassans hemsida finns det mer information och möjlighet att få stöd om ni inte kan komma överens.

En man och hans dotter sitter på en brygga

Underhållsbidragsavtal

När du skriver ditt underhållsbidragsavtal hos oss vet du att det blir juridiskt korrekt och anpassat efter din situation. 

500 000 användare har redan fått hjälp

Underhållsbidragsavtal

Här kan du enkelt skriva ett underhållsbidragsavtal online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt underhållsbidragsavtal som är skräddarsytt efter just din situation.

Underhållsbidragsavtal skrivet av jurist

1990 kr

Gratis första möte med jurist via telefon eller video. Inget köpkrav.

Boka gratis möte