Låna ut pengar

Ska du låna ut pengar? Med rätt avtal ser du till att få tillbaka de utlånade pengarna i tid och undviker onödiga missförstånd och meningsskiljaktigheter.

En man och en kvinna lagar mat i ett kök

Skuldebrev mellan privatpersoner

Ska du låna ut pengar och vill känna dig trygg? Skuldebrevet är ett skriftligt bevis på att du lånat ut pengarna och genom det skapar du bästa förutsättningarna att få tillbaka de utlånade pengarna i tid. Skuldebrevet klargör om tydligt klargör tydligt vilken summa låntagaren är skyldig att betala, vilka räntor som eventuellt tillkommer och hur betalningen ska ske.

Skriv online

Mer om att låna ut pengar

Här har vi samlat information om sådant som är bra att veta innan du lånar ut pengar till någon och hur onödiga konflikter och meningsskiljaktigheter kan undvikas.

Två kvinnor som pratar över en kaffe

Låna ut pengar tryggt och säkert

Skuldebrevet är ett skriftligt bevis på att du lånat ut pengar och genom det skapar du bästa förutsättningarna för att få tillbaka de utlånade pengarna i tid.

Läs hela artikeln
En man och en kvinna ler och håller upp en nyckel

Tips till föräldrar som vill hjälpa sina barn med bostadsköpet

Vi får ofta frågor från föräldrar som på olika sätt vill hjälpa sina barn med bostadsköpet. Här ger vi exempel på några vanliga scenarier och vilka avtal som kan behövas i de olika situationerna.

Läs hela artikeln
Ett par får hjälp att upprätta ett avtal

Gemensamma bolån - detta är bra att veta

När du tar ett lån tillsammans med någon annan finns det en del saker som är bra att ha koll på. Vad gäller till exempel om du ställer upp som medlåntagare på dina barns första bolån? Eller om du och din partner belånat er gemensamma bostad för den enes privata bruk? 

Läs hela artikeln