Skilja sig

En skilsmässa är aldrig lätt och även juridiken kring den kan verka snårig. Vi på Lexly kan hjälpa och vägleda dig under hela processen, med alltifrån att fylla i din skilsmässoansökan till att upprätta ett bodelningsavtal.

Bodelning vid skilsmässa - Lexly.se

Bodelningsavtal

Vid en skilsmässa sätter ett bodelningsavtal rent juridiskt punkt för er ekonomiska förbindelse och redogör vem som ska ha vad. Ofta kräver banken ett bodelningsavtal för att ni, var och en för sig, ska ha möjlighet att ta nya bolån.

Skriv online
Skilsmässohjälpen - Lexly.se

Skilsmässohjälpen

Att fylla i en skilsmässoansökan är inte alltid helt enkelt och ofta uppstår frågor och funderingar. Med skilsmässohjälpen guidas du genom hela processen och kan smidigt och enkelt skapa en skilsmässoansökan online.

Skriv online

Skilj dig schysst!

Lexly samarbetar med Endbright som är Sveriges första Divorce Planning-tjänst. Med ett medlemskap i Endbright får du stöd med helheten kring din skilsmässa, så att du får en så smidig och kostnadseffektiv process som möjligt. Endbright finns där som ett stöd både före under och efter separationen. 

Läs mer

Mer om att skilja sig

Hur går man egentligen tillväga och vem har rätt till vad vid en skilsmässa? Här har vi samlat information om sådant som är viktigt att veta vid en skilsmässa.

Bodelning vid skilsmässa - Lexly.se

Vem får vad vid en separation?

En skilsmässa är aldrig lätt och även juridiken kring den kan verka snårig. Hur delar man upp egendomen? Vad händer med era lån? Vem har rätt till vad? Här reder vi ut vad som gäller.

Läs hela artikeln
Det här gäller vid skilsmässa - Lexly.se

Det här gäller vid skilsmässa

Det finns en hel del praktiska och juridiska frågor som kan uppstå i samband med en skilsmässa. Ofta kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga och var man ska börja. Känner du dig vilsen? Här reder vi ut vad som gäller.

Läs hela artikeln
Vad händer med bostaden om något oväntat inträffar? - Lexly.se

Vad händer med bostaden om något oväntat inträffar?

Olika skeden i livet medför juridiska konsekvenser som vi kanske inte alltid är medvetna om. Här ger vi exempel på vad som gäller i olika situationer för dig som gift eller sambo.

Läs hela artikeln