Just nu! Säker förvaring av dina viktiga dokument och avtal för endast 1 495 kr t.o.m. 15/7. Använd kod: lexlyforvaring i kassan.

Skilsmässa

Ansöka om äktenskapsskillnad vid skilsmässa

Ansöka om äktenskapsskillnad

Ansökan om äktenskapsskillnad ska skickas till tingsrätten. När tingsrätten fattar ett slutligt beslut om er skilsmässa innebär det att ni inte längre är gifta eller registrerade partners. Tingsrättens avgörande avslutar däremot inte er ekonomiska förbindelse.

När ni gifte er fick ni något som kallas giftorätt och det innebär att man har rätt till halva värdet av den andra makens egendom i samband med skilsmässa. För att rent juridiskt sätta punkt för den ekonomiska förbindelsen och klargöra vem som ska ha vad behöver man göra en bodelning och skriva ett så kallat bodelningsavtal.

Skapa en skilsmässoansökan online

Att fylla i en skilsmässoansökan är inte alltid helt enkelt och ofta uppstår frågor och funderingar. Med vår digitala tjänst guidas du genom hela processen.

Genom att svara på frågor om just er situation skapas en korrekt skilsmässoansökan tillsammans med de bilagor som är relevanta för er. De färdiga skilsmässohandlingarna skickas till dig via e-post som en pdf.

Det enda du behöver göra är att skriva ut handlingarna och skicka in dem till tingsrätten.

Relaterade artiklar

Skilsmässoansökan

Med vår digitala tjänst kan du smidigt och enkelt skriva en skilsmässoansökan online. Du guidas genom hela processen och får de färdigifyllda handlingarna skickade till dig direkt via e-post.

Läs mer om Skilsmässoansökan
Skilsmässoansökan skriven av jurist

1990 kr

Gratis första möte med jurist via telefon eller video. Inget köpkrav.

Boka gratis möte