Testamente

Vad hjälper ett testamente som ingen hittar?

En fundersam kvinna som sitter i en soffa

Endast giltigt i original

Ett testamente är endast giltigt i original och registreras inte någonstans, vilket ställer krav på hur testamentet förvaras. Den som skrivit testamentet ansvarar själv för att testamentet förvaras på ett säkert sätt och att de efterlevande kan hitta originalet vid dödsfall.

Säker förvaring av ditt testamente

För att undvika att ditt testamente kommer bort, förvanskas eller förstörs samarbetar vi med Sveriges Begravningsbyråers Förbund (SBF) som förvarar och bevakar viktiga dokument. Testamentet hanteras efter regler och rutiner som strikt utformats med hänsyn till viktiga och prioriterade säkerhets-, sekretess- och integritetskrav. Allt för att du ska få en säker, neutral och oberoende förvaring av ditt testamente.

Läs mer om testamente i vår guide

Automatisk bevakning

Testamentet bevakas per automatik mot Skatteverket och SBF ser till att det överlämnas till dödsboet, jurist eller annan behörig mottagare, vid dödsfall. Oavsett om du skapat ditt testamente hos oss på Lexly eller inte, hjälper vi dig att få testamentet förvarat på ett tryggt och säkert sätt. För endast 1 995 kr får du en livslång förvaring och bevakning av ditt testamente.

Kan jag även förvara andra dokument?

Ja, du kan förvara alla typer av dokument och avtal. I priset ingår upp till tio dokument om totalt 40 sidor som du skickar in vid ett och samma tillfälle (exempelvis samboavtal, gåvobrev eller skuldebrev).

Glöm inte bevittning

Innan testamentet skickas in för förvaring måste det undertecknas av dig tillsammans med två vittnen. Du får inte vara släkt med vittnena och de får inte heller vara mottagare av arv och således nämnas i testamentet. De båda vittnena måste närvara samtidigt när du signerar ditt testamente, men de behöver inte känna till innehållet i testamentet.

Beställ förvaring

Du kan enkelt beställa förvaringen online eller kontakta oss på telefon 0771-24 00 24. Du får all praktisk information och vägledning du behöver i samband med beställningen. Våra jurister finns dessutom alltid till hands vid frågor eller funderingar.

Relaterade artiklar

Förvaring av testamente

Beställ enkelt en säker förvaring av ditt testamente. En fast engångskostnad. I samarbete med Sveriges Begravningsbyråers Förbund (SBF).

Läs mer om Förvaring av testamente
Skriv online
1995 kr
Prata med jurist
0 kr

1995 kr

Engångskostnad för livslång förvaring av testamente

Köp online
Du betalar i sista steget

Pris vid avtal skrivet av jurist 1995 kr

Engångskostnad för livslång förvaring av testamente

Läs mer