Erbjudande! 50% rabatt på samboavtal och äktenskapsförord online. Gäller t.o.m. 15/2 med rabattkod Valentine50.

Grön bakgrundsfärg

Framtidsfullmakt

Lexlys framtidsfullmakt har betyg 4,7/5 hos Trustpilot och är:

 • Den enda framtidsfullmakten med inbyggd ID-kontroll via BankID.
 • Heltäckande till skillnad från många andra; möjlighet att reglera både ekonomiska ärenden (ex bankärenden) och personliga ärenden.
 • Bankernas val. De flesta storbankerna samarbetar med Lexly och erbjuder sina kunder att skriva en framtidsfullmakt hos oss. Det kallar vi bank approved.

Självklart kan du låta en av våra jurister skriva framtidsfullmakten åt dig till fast pris. Första inledande samtalet är kostnadsfritt. 

Skriv online
1195 kr
Prata med jurist
0 kr

1195 kr

På 15 min skriver du en juridiskt korrekt framtidsfullmakt

Skriv online
Du betalar i sista steget

Pris vid avtal skrivet av jurist 3990 kr

Gratis inledande samtal med jurist via telefon eller videomöte. Inget köpkrav.

Boka gratis möte

Vi värnar om din säkerhet och trygghet

 • En gratis mall kan medföra en stor och onödig risk. I synnerhet då fullmakten ska användas dagen då du inte kan fatta dina egna beslut och inte heller kan förklara hur du tänkte. Det är en klok investering att lägga en liten peng på att få det gjort ordentligt. Alla behöver en framtidsfullmakt.

 • När du skriver en framtidsfullmakt hos Lexly verifierar du dig med BankID. Det är ett stort beslut att ge en annan person förtroendet att fatta beslut i ditt ställe och namn. Framtidsfullmakten ska därför tas fram säkert och riktigt.

 • Testa vårt digitala verktyg utan kostnad. Guidas tydligt och skriv en individanpassad framtidsfullmakt. Du betalar först i sista steget när dokumentet skapas.

 • Som en extra trygghet erbjuder vi dessutom Trygghetskollen när du skriver fullmakten själv i vårt verktyg. Ett kostnadsfritt samtal med oss där vi går igenom att avsikten med framtidsfullmakten blev som du tänkt dig. 

Om du istället önskar juridisk rådgivning från en av våra jurister som också skriver framtidsfullmakten åt dig kan du få handlingarna skickade med rekommenderat brev (ID-kontroll som värnar om din säkerhet).

Varför framtidsfullmakt?

En fullmakt behövs när du vill ge någon rätten att göra något i ditt namn. Med en framtidsfullmakt kan du bestämma vem som ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, om du inte längre själv har möjlighet. Framtidsfullmakten kan avse ekonomiska och personliga angelägenheter, men får enligt lag inte avse medicinsk vård.

Framtidsfullmakten fungerar som alternativ till god man. Gode män och förvaltare måste redovisa till överförmyndarnämnden en gång per år och överförmyndarnämndens samtycke krävs vid en del åtgärder, exempelvis vid försäljning eller köp av en fastighet eller bostadsrätt. 

Med en framtidsfullmakt låter du istället den som du ger fullmakten själv fatta de beslut som han eller hon anser vara bäst för dig.

Läs mer om framtidsfullmakt i vår stora guide 

 

Informationen på denna sida kvalitetssäkrades 23-01-05 av Helena Koos, senior jurist på Lexly. 

Så här fungerar det

 • Svara på frågor som rör din situation. Utifrån dina svar skapar vi en individanpassad framtidsfullmakt
 • Testa gratis - du betalar först i sista steget med kort, swish eller faktura (14 dgr)
 • Ladda ned din färdiga framtidsfullmakt direkt eller hämta på Mina sidor
 • Extra service - Boka en gratis trygghetskoll för att säkerställa att framtidsfullmakten avser just det du tänkt dig
 • 30 dagars kostnadsfri ändringsrätt om du behöver göra en justering i din framtidsfullmakt
 • Nöjd kund-garanti på våra digitala tjänster. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd!

Juristen förklarar på 1 minut när en framtidsfullmakt behövs

Helena Koos, senior jurist på Lexly, förklarar vad som gäller om du blir sjuk eller drabbas av en olycka och kan behöva hjälp med viktiga beslut. Varför behövs en framtidsfullmakt och vad kan hända om du inte har en?

Vanliga frågor

När börjar framtidsfullmakten att gälla?

Det är fullmaktshavaren som avgör när en framtidsfullmakt träder i kraft och det är vid den tidpunkt då personen som utfärdat fullmakten blir oförmögen att hantera sina angelägenheter på grund av sjukdom, demens eller försvagat hälsotillstånd.

Du som fullmaktsgivare kan själv bestämma vad framtidsfullmakten ska gälla. Exempelvis att betala räkningar, hyra, eller hantering av bankärenden. Framtidsfullmakten får dock enligt lag inte avse medicinsk vård.

Vad krävs för att framtidsfullmakten ska vara giltig?

För att framtidsfullmakten ska vara giltig behöver den uppfylla vissa så kallade formkrav. Framtidsfullmakten ska vara skriftlig och underskriven av två vittnen vid samma tillfälle. Av framtidsfullmakten ska det även framgå vem eller vilka som är fullmaktshavare, vilka angelägenheter fullmakten omfattar, samt vilka villkor i övrigt som ska gälla.

Skriva framtidsfullmakt med gratis mall?

Det finns egentligen inga juridiska hinder för att använda en mall och det krävs inte heller att en jurist skrivit framtidsfullmakten för att den ska vara giltig. Men för att avgöra om mallen är korrekt och passar just dig krävs juridiska kunskaper. Även om det känns enkelt finns alltså en risk för att framtidsfullmakten blir fel om du använder en standardiserad mall. När fullmakten ska användas kan du troligen inte heller förklara vad du menade när du skrev den, det kan vara bra att ha i åtanke. 

Därför är vår digitala tjänst ett prisvärt och tryggt alternativ. Du blir guidad genom hela processen och kan känna dig säker på att framtidsfullmakten är korrekt, giltig och anpassad efter just din situation, dagen då du behöver den. 

Läs mer om att skriva framtidsfullmakt med gratis mall

450 000 användare har redan fått hjälp

Framtidsfullmakt

Ett dokument alla borde ha. Du vet aldrig när du kan komma att behöva en framtidsfullmakt. Den dagen den behövs är det tacksamt att den finns. Hos Lexly kan du själv skriva en framtidsfullmakt med vårt digitala verktyg eller ta hjälp av en jurist som gör jobbet åt dig. Båda tjänsterna kan köpas till fast pris. Tryggt, säkert och juridiskt korrekt.

Skriv online
1195 kr
Prata med jurist
0 kr

1195 kr

På 15 min skriver du en juridiskt korrekt framtidsfullmakt

Skriv online
Du betalar i sista steget

Pris vid avtal skrivet av jurist 3990 kr

Gratis inledande samtal med jurist via telefon eller videomöte. Inget köpkrav.

Boka gratis möte