Just nu! Säker förvaring av dina viktiga dokument och avtal för endast 1 495 kr t.o.m. 15/7. Använd kod: lexlyforvaring i kassan.

Planera din framtid

Genom att tänka igenom och planera för framtiden skapar du trygghet för din familj. Med rätt avtal slipper ni framtida överraskningar.

Ett par ler och läser från en surfplatta

Testamente

Genom att skriva ett testamente kan du se till att rätt personer ärver dig. Med ett testamente skapar du trygghet för dina närmaste och undviker överraskningar och oklarheter i framtiden. Med ett testamente kan du även skydda arvet genom att göra det till mottagarens enskilda egendom. Tänk på att sambor inte ärver varandra. Det spelar ingen roll hur länge ni varit tillsammans eller att ni har gemensamma barn. Om du vill att din sambo ska ärva dig är det viktigt att skriva ett testamente.

Skriv online
Ett par som ler framför en båthamn

Framtidsfullmakt

Med en framtidsfullmakt kan du bestämma vem som ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, när du inte längre själv har möjlighet. Framtidsfullmakten fungerar som alternativ till god man och förvaltare.

Skriv online
En familj som leker i vattnet

Förvaring av testamente

Vi erbjuder säker och trygg förvaring av ditt testamente. Testamentet bevakas per automatik mot Skatteverket och överlämnas till dödsboet, jurist eller annan behörig mottagare, vid dödsfall.

Beställ

Mer om att planera din framtid

Dagens familjekonstellationer ser ofta väldigt olika ut och dessutom kan familjesituationen skifta över tid vilket gör det svårt att ha koll på vad arvsreglerna egentligen innebär. Här har vi samlat information om vad som är viktigt att veta gällande testamente och arv.

En familj ler och tittar in i kameran

Därför bör du skriva testamente

I Sverige har vi en arvsrätt som är till för att skydda släktingar i samband med dödsfall inom familjen. Arvsrätten är den samlade beteckningen på de bestämmelser som reglerar hur den avlidnes arv ska fördelas.

Läs hela artikeln
En man och en kvinna läser från en surfplatta

Viktigt att veta gällande särkullbarn, testamente och arv

Idag har vart femte barn som föds minst ett halvsyskon och när det gäller särkullbarn, det vill säga barn som inte är era gemensamma, finns det särskilda regler beträffande arv som är viktiga att ha koll på. Här reder vi ut vad som gäller.

Läs hela artikeln
Ett par som ler framför en båthamn

Framtidsfullmakt - ett alternativ till god man

Med en framtidsfullmakt har du chans att bestämma vem som ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, när du inte längre själv har möjlighet. Här besvarar vår jurist Molly Malm några av de vanligaste frågorna om framtidsfullmakt.

Läs hela artikeln