Välkommen till Lexly som kund hos Handelsbanken

Som privatkund hos Handelsbanken har du en rad erbjudanden hos oss. Vi erbjuder dig en kostnadsfri familjejuridisk rådgivning och behovsanalys tillsammans med en jurist. Därefter kan du enkelt skriva samboavtal, äktenskapsförord, testamente och skuldebrev kostnadsfritt online. På samtliga övriga avtal har du 20 procent rabatt online eller med jurist. 

För att ta del av förmånen behöver du först skapa konto/logga in, självklart förbinder du dig inte till något i samband med det. 

Logga in/skapa konto

Boka juridisk rådgivning

Vad gäller när man har särkullbarn? Hur fördelas tillgångarna vid en separation? Hur ska man tänka om man betalat olika mycket i kontantinsats? Boka en juridisk rådgivning tillsammans med en av våra jurister och få reda på vad som gäller i just din situation.

Boka här
Juridisk behovsanalys online

Är du osäker på vilka avtal du behöver? Gör vår kostnadsfria behovsanalys online och få en helhetsbild av din juridiska situation och information om vad som är bra att tänka på för just dig. Det tar endast ett par minuter och sammanställningen levereras direkt till din e-post som en PDF.

Behovsanalys online
Skriv avtal online

Hos oss skriver du enkelt avtal online eller tillsammans med en jurist via telefon till fast pris. Väljer du att skriva avtalet online svarar du på ett par frågor och utifrån dina svar skapas ett skräddarsytt avtal som skickas direkt till dig via e-post.

Skriv avtal
När behövs ett testamente?

Om du vill att din sambo ska ärva dig behöver ni skriva ett testamente, sambor ärver nämligen inte varandra. För gifta par är det viktigt att skriva testamente om ni har särkullbarn. Särkullbarn har rätt att få ut arvet från sin förälder direkt, vilket i praktiken innebär att gifta par som har särkullbarn inte ärver varandra fullt ut.

Testamente
Juridisk trygghet vid bostadsköp

Som bolånekund hos Handelsbanken erbjuds du kostnadsfri hjälp och vägledning kring alla juridiska frågor som kan uppstå i samband med bostadsköpet. Dessutom erbjuds du att kostnadsfritt online skriva de familjejuridiska avtal du behöver för en trygg bostadsaffär. Exempelvis samboavtal, äktenskapsförord eller testamente.

Läs mer
Betalat olika mycket för bostaden?

Om ni som sambor köpt en bostad tillsammans ska den enligt sambolagen delas lika mellan er vid en separation, oavsett vem som betalat mest. Med ett samboavtal kan ni bestämma att bostadens värde istället ska fördelas i enlighet med era ägarandelar.

Samboavtal

Så här tycker våra nöjda kunder!