Erbjudande! 50% rabatt på samboavtal och äktenskapsförord online. Gäller t.o.m. 15/2 med rabattkod Valentine50.

Vad gör jag om sambon vägrar flytta?

I samband med att man begär en bodelningsförrättare bör man även begära att rätten prövar vem som får bo kvar i bostaden under tiden bodelningen görs. Det kallas kvarsittanderätt. 

Läs mer om kvarsittanderätt

Har man, när bodelningen väl är genomförd, berättigats att bo kvar i bostaden så är den andra sambon skyldig att flytta. Om sambon inte flyttar ut då kan man ansöka om avhysning hos Kronofogdemyndigheten. De kommer då att tvinga sambon att flytta ut ur bostaden.

Mer information om bodelningsavtal

Skriv bodelningsavtal

Hos oss kan du enkelt och tryggt skriva ett juridiskt korrekt bodelningsavtal online eller tillsammans med en av våra jurister via telefon- eller videomöte. Om du väljer att skriva avtalet online svarar du på ett antal frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan ett skräddarsytt avtal som kan laddas ner direkt och som även sparas på Mina sidor.

Vill du veta vad som gäller i just din situation och vilka avtal du har behov av? Gör vår kostnadsfria behovsanalys online och få en övergripande bild av din juridiska situation.

Relaterade artiklar