En man och en kvinna läser något på en dator

Välkommen till Lexly och dina juridiska tjänster

Som kund till en begravningsbyrå ansluten till Sveriges Begravningsbyråers Förbund erbjuds du en kostnadsfri inledande familjejuridisk rådgivning och 10 procent rabatt på samtliga avtal som vi tillhandahåller.

För att ta del av förmånen behöver du först skapa konto/logga in, självklart förbinder du dig inte till något i samband med det. 

Skapa konto/logga in

En kund blir uppringd av en jurist på mobilen och bredvid syns texten Kostnadsfritt inledande samtal med jurist.
Boka gratis rådgivning med jurist
Prata med en av våra 150 jurister via telefon eller videomöte. Vi hjälper dig med dina frågor, stora som små.
Boka gratis möte nu
En mobil visar Lexlys behovsanalys med en kontorsmiljö i bakgrunden
Ta reda på vad du behöver
Vi blir sambos, vi gifter oss, kanske skiljer oss, skaffar barn, köper hus mm. I livets olika faser kan juridiska behov uppstå. Ta reda på vad du kan behöva utifrån hur ditt liv ser ut just nu. Gör behovsanalysen gratis online på bara 2 minuter.
Gör behovsanalys nu
En familj sitter tillsammans och läser från en surfplatta
Tjänster och priser - 20 % rabatt
Hos oss kan du få juridisk rådgivning och hjälp med att upprätta juridiska dokument. När du är inloggad kan du se ditt rabatterade pris i prislistan.
Till prislistan
Ett par visar upp nyckeln till sin nya bostad
Betalat olika mycket för bostaden?
Om ni som sambor köpt en bostad tillsammans ska den enligt sambolagen delas lika mellan er vid en separation, oavsett vem som betalat mest. Med ett samboavtal kan ni bestämma att bostadens värde istället ska fördelas i enlighet med era ägarandelar.
Samboavtal
Ett par sitter i soffan och mannen har sin arm runt kvinnans axlar
Varför ska man skriva äktenskapsförord?
Genom att skriva ett äktenskapsförord kan ni komma överens om att inte dela på allt vid en eventuell separation. Det kan handla om ett lantställe som gått i släkten i generationer eller ett företag som en av er byggt upp.
Äktenskapsförord
Ett par ler och håller om varandra
Tänk på att sambor inte ärver varandra
Om du vill att din sambo ska ärva dig behöver ni skriva ett testamente, sambor ärver nämligen inte varandra. Det spelar ingen roll hur länge ni varit tillsammans eller att ni har gemensamma barn.
Testamente