Samboavtal

Skriva samboavtal med gratis mall

En man och en kvinna på stranden

Gratis mall för samboavtal

Att använda en gratis mall för att skriva samboavtal kan kännas både smidigt och enkelt. Samtidigt ser alla relationer olika ut och för att kunna avgöra om mallen passar just er situation krävs juridiska kunskaper. Även om det känns enkelt finns alltså risk för att avtalet blir fel. "One size fits all" funkar tyvärr inte inom juridiken.

Vad kan gå fel med en gratis mall?

På internet går det att både enkelt och snabbt leta upp en gratis mall för samboavtal. Det kanske står att mallen är framtagen av en jurist, men det är ingen garanti för att avtalet passar just er. Den juristen känner inte till er specifika situation. Det finns helt enkelt inga mallar som passar alla samboförhållanden. Du måste själv ha juridisk kunskap för att kunna anpassa mallen till just din och din sambos situation.

De som lägger ut mallarna tar inget ansvar för:

  • Eventuella fel och brister eller om något istället kan tolkas till nackdel för en av er. 
  • Att mallen är juridiskt korrekt och bindande. Om mallen inte är korrekt kan egendomen fördelas enligt lagen istället. 
  • Att mallen passar just dig och din sambos situation så inga obehagliga överraskningar kan uppstå.

Även om en gratis mall kan kännas lockande kan det vara värt att fundera på att lägga en liten peng på att det ska bli som ni faktiskt tänkt er och känna trygghet med det.

Idag finns lösningar både där du kan göra det själv eller få hjälp av jurist till fasta och transparenta priser. 

Skriv ett juridiskt korrekt samboavtal on­li­ne

Ni kan enkelt skriva ett samboavtal själva med hjälp av vår onlinetjänst som är kvalitetssäkrad av jurister. Ni guidas genom hela processen och svarar på olika frågor, samma frågor som juristen skulle ställa vid ett möte. Era svar utgör sedan grunden för ett samboavtal som är anpassat efter just era förutsättningar och er situation. Exempelvis kan ni ange att en bostadsrätt inte ska delas lika men att all annan egendom ska delas på hälften. 

Genom att skriva ett samboavtal kan ni undvika sambolagens regler om 50/50 delning oavsett vem som köpt egendomen och anpassa det helt efter er unika situation.

Ni skriver enkelt ett samboavtal till fast pris, 695 kr.

Så här skriver du själv samboavtal hos Lexly

  1. Först guidas ni genom frågor om er situation. Utifrån era svar skapas ett anpassat samboavtal just för er.
  2. Betala i sista steget, enkelt med kort, via Swish eller faktura (30 dagars betaltid)
  3. Ladda ner avtalet direkt eller hämta från Mina sidor på Lexly.se
  4. I det här steget erbjuder vi Trygghetskollen - ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att avtalet du skrivit avser just det som du har tänkt dig.
  5. Behöver ni ändra något i avtalet? Ingen fara! Ni har alltid 30 dagars kostnadsfri ändringsrätt.

Att skriva samboavtal själv online hos Lexly tar 15 minuter. Snabbt, enkelt och säkert!

När börjar samboavtalet att gälla?

Kom ihåg att båda samborna behöver signera samboavtalet för att det ska vara giltigt. Om ni skriver det innan ni flyttar ihop börjar det gälla från dagen ni flyttar ihop. Skriver ni avtalet och redan är sambos gäller det också från den gemensamma inflyttningsdagen. Även om ni skriver avtalet i efterhand kan ni reglera vem som ska få vad i en framtida eventuell bodelning. 

Skriv samboavtal 

Nöjd kund-garanti på alla våra digitala tjänster

Det viktigaste för oss är att du som kund är nöjd. Därför har vi en Nöjd kund-garanti som innebär att du får pengarna tillbaka om vår onlinetjänst inte skulle motsvara dina förväntningar. Du behöver kontakta oss inom 14 dagar från det att du mottagit ditt dokument. 

Låt Lexlys jurist hjälpa er med samboavtalet till fast pris

Självklart kan ni även ta hjälp av en jurist som skriver samboavtalet åt er. Då har ni ett möte via telefon, video eller på våra kontor i Stockholm och Mölndal. Innan ni bestämmer er för att anlita en jurist får ni ett gratis inledande samtal för att kunna avgöra hur ni vill gå vidare.

Boka tid med jurist