Just nu! 30% rabatt på alla avtal online t.o.m. 31/5 2024. Använd kod: MAJ30 i kassan.

Testamente

Louise tog hjälp av Lexly för att skriva testamente

Louise satte sig vid datorn och började googla.
– Jag kände att det var bäst att ta tag i det här innan man blir sjuk och döende.
Först provade hon och sambon att använda en färdig mall för sitt testamente. Det fungerade inte alls för dem.
– Vilket skämt! utbrister Louise. Varför finns det mallar egentligen?
Istället googlade hon vidare och hittade Lexly. Den första kontakten var via telefonrådgivningen.
– Det var bra och smidigt! Samtalet gav svar på många av våra frågor. Det juridiska språket är svårt, men vi fick bra förklaringar.

Efter rådgivningen insåg Louise och sambon att de behövde hjälp av en jurist. I och med att sambon har en dotter sedan tidigare blev det nämligen lite mer att tänka på.
– Först var vi helt inställda på att skriva ett gemensamt testamente, men efter några turer fick juristen oss att inse att vi skulle ha varsitt enskilt testamente.
Anledningen var enkel: huvudsyftet med att skriva testamente var att se till att barnens hem skulle tryggas.
– Vi äger en halva var av huset och kom fram till att det ju inte är vi som ska ärva varandra, utan våra barn som ska göra det. Om jag dör, ärver min son min halva. Går min sambo bort, ärver hans dotter och jag får förvalta vår sons halva.

Processen med att skriva testamentena drog ut på tiden: först blev Louise sjuk, sedan blev juristen sjuk.
– Jag är så tacksam mot juristen som tog över och hjälpte oss. Han tog sig tid för oss efter ordinarie arbetstid för att vi skulle bli klara!
Nu saknas bara bevittning, därefter har de båda varsitt juridiskt korrekt testamente.
– Det känns så tryggt att veta att min son nu kommer att kunna bo kvar i sitt hem om något händer. Det var precis det jag ville.

Louise råder andra som funderar på att skriva testamente att kontakta Lexly. Särskilt om det finns särkullbarn med i bilden:
– Lexly är så kompetenta och hittade en lösning som passade oss perfekt!

Skriv testamente

Hos oss skriver du enkelt ditt testamente online eller tillsammans med en av våra jurister via telefon- eller videomöte. Om du väljer att skriva avtalet online svarar du på ett antal frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan ett skräddarsytt avtal som kan laddas ner direkt och som även sparas på Mina sidor.

 

Vill du veta vad som gäller just i din situation och vilka avtal du har behov av? Gör vår kostnadsfria behovsanlays online och få en övergripande bild av din juridiska situation.