Skriva äktenskapsförord med gratis mall

Gratis mall för äktenskapsförord

Att använda en gratis mall för att skriva äktenskapsförord kan kännas både smidigt och enkelt. Samtidigt är er livssituation unik. För att kunna avgöra om mallen passar just er krävs juridiska kunskaper. Även om det känns enkelt finns alltså risk för att äktenskapsförordet blir fel. "One size fits all" funkar nämligen inte inom juridiken.

Vad kan gå fel med en gratis mall?

På internet går det att både enkelt och snabbt leta upp en gratis mall för äktenskapsförord. Det kanske står att mallen är framtagen av en jurist, men det är ingen garanti för att den passar just er. Den juristen känner inte till er specifika situation. Det finns helt enkelt inga mallar för äktenskapsförord som passar alla. Ni måste själva ha juridisk kunskap för att kunna anpassa mallen till just er situation.

De som lägger ut mallarna tar inget ansvar för:

  • eventuella fel och brister
  • att mallen är juridiskt korrekt
  • att mallen passar just din situation.

 

Skriva ett juridiskt korrekt äktenskapsförord online

Ni kan skriva ett äktenskapsförord själva med hjälp av onlinetjänster som är kvalitetssäkrade av jurister med möjlighet att svara på olika frågor. Svaren utgör grunden för ett äktenskapsförord anpassat efter dina specifika behov. Hos Lexly kan du skriva ett juridiskt korrekt äktenskapsförord online som är anpassat efter din situation.

Så här skriver ni själva äktenskapsförord hos Lexly

  1. Först guidas ni genom frågor om er situation. Utifrån era svar skapas ett anpassat äktenskapsförord just för er.
  2. Betala enkelt med kort, via Swish eller faktura (14 dagars betaltid)
  3. Ladda ner äktenskapsförordet direkt eller hämta från Mina sidor på Lexly.se
  4. I det här steget erbjuder vi Trygghetskollen - ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att äktenskapsförordet ni skrivit avser just det som ni har tänkt er.
  5. Behöver ni ändra något i äktenskapsförordet har ni alltid 14 dagars kostnadsfri ändringsrätt.

 

Att skriva äktenskapsförordet själv online hos Lexly tar 15 minuter. Snabbt, enkelt och säkert!

Skriv äktenskapsförord

Nöjd kund-garanti på alla våra digitala tjänster

Det viktigaste för oss är att du som kund är nöjd. Därför har vi en Nöjd kund-garanti som innebär att du får pengarna tillbaka om vår onlinetjänst inte skulle motsvara dina förväntningar. Du behöver kontakta oss inom 7 dagar från det att du mottagit ditt dokument.

Låt Lexlys jurist hjälpa er med äktenskapsförord till fast pris

Självklart kan ni även ta hjälp av en jurist som skriver äktenskapsförordet åt er. Då har ni ett möte via telefon, video eller på ett kontor nära er. Innan ni bestämmer er för att anlita en jurist, får ni ett gratis inledande samtal för att kunna avgöra hur ni vill gå vidare.

Boka tid med jurist