Just nu! 30% rabatt på alla avtal online t.o.m. 31/5 2024. Använd kod: MAJ30 i kassan.

Äktenskapsförord

Skriva äktenskapsförord med gratis mall

Gratis mall för äktenskapsförord

Att använda en gratis mall för att skriva äktenskapsförord kan kännas både smidigt och enkelt. Samtidigt är er livssituation unik. För att kunna avgöra om mallen passar just er krävs juridiska kunskaper. Även om det känns enkelt finns alltså risk för att äktenskapsförordet blir fel. "One size fits all" funkar nämligen inte inom juridiken.

Vad kan gå fel med en gratis mall?

På internet går det att både enkelt och snabbt leta upp en gratis mall för äktenskapsförord. Det kanske står att mallen är framtagen av en jurist, men det är ingen garanti för att den passar just er. Den juristen känner inte till er specifika situation. Det finns helt enkelt inga mallar för äktenskapsförord som passar alla. Ni måste själva ha juridisk kunskap för att kunna anpassa mallen till just er situation.

De som lägger ut mallarna tar inget ansvar för:

  • Eventuella fel och brister och om något kan tolkas till nackdel för en av er
  • Att mallen är juridiskt korrekt och att lagens formkrav är uppfyllda. Om det inte är korrekt kommer det inte att vara bindande. 
  • Att mallen passar just er situation.

Det kan också vara klurigt att förstå juridiska begrepp och betydelsen av dem för att förstå hur egendom skulle delas vid en eventuell skilsmässa eller bortgång. Fundera på om det inte kan vara bättre att lägga en liten peng på att säkerställa ett juridiskt korrekt äktenskapsförord och känna er trygga med att det blir rätt den dagen det kan komma att behövas. 

Du kan skriva ett testamente med Lexlys digitala verktyg, anpassat efter era behov. Eller ta hjälp av våra jurister som skriver det åt er. Båda tjänsterna finns till fast pris. 

Skriv ett juridiskt korrekt äktenskapsförord on­li­ne

Du kan enkelt skriva ett äktenskapsförord själv med hjälp av vår onlinetjänst som är kvalitetssäkrad av jurister. Du guidas genom hela processen och svarar på olika frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Dina svar utgör sedan grunden för ett äktenskapsförord som är anpassat efter just dina förutsättningar och din situation. Du skriver enkelt äktenskapsförordet till fast pris 1 195 kr.

Så här skriver ni själva ett äktenskapsförord hos Lexly

  1. Först guidas ni genom frågor om er situation. Utifrån era svar skapas ett anpassat äktenskapsförord just för er.
  2. Betala i sista steget, enkelt med kort, Swish eller faktura (30 dagars betaltid)
  3. Ladda ner äktenskapsförordet direkt eller hämta från Mina sidor på Lexly.se
  4. I det här steget erbjuder vi Trygghetskollen - ett kostnadsfritt samtal för att säkerställa att äktenskapsförordet ni skrivit avser just det som ni har tänkt er.
  5. Behöver ni ändra något i äktenskapsförordet har ni alltid 30 dagars kostnadsfri ändringsrätt.

 

Att skriva äktenskapsförordet själv online hos Lexly tar 15 minuter. Snabbt, enkelt och säkert!

Skriv äktenskapsförord

Nöjd kund-garanti på alla våra digitala tjänster

Det viktigaste för oss är att du som kund är nöjd. Därför har vi en Nöjd kund-garanti som innebär att du får pengarna tillbaka om vår onlinetjänst inte skulle motsvara dina förväntningar. Du behöver kontakta oss inom 14 dagar från det att du mottagit ditt dokument.

Låt Lexlys jurist hjälpa er med äktenskapsförord till fast pris

Självklart kan ni även ta hjälp av en jurist som skriver äktenskapsförordet åt er. Då har ni ett möte via telefon, video eller på våra kontor i Stockholm och Mölndal. Innan ni bestämmer er för att anlita en jurist, får ni ett gratis inledande samtal för att kunna avgöra hur ni vill gå vidare.

Boka tid med jurist här