Erbjudande! Dokumentförvaring för endast 1 495 kr. Ange rabattkod Lexlyförvaring i kassan. Gäller till och med 31/1 2022.

Därför behöver även sambor skriva bodelningsavtal

Det är viktigt att skriva ett bodelningsavtal om ni ska separera, särskilt om ni har bott i en bostadsrätt eller en fastighet som köpts under tiden ni varit sambor.

Rätten att begära bodelning kvarstår i ett helt år efter att samboförhållandet har upphört. Utan ett bodelningsavtal kan alltså den ena sambon inom ett år komma och kräva sin del av bostaden vid ett senare tillfälle.

En annan risk är att banken inte kommer att godkänna att ni tar nya bolån om ni inte har ett bodelningsavtal.

Det är med andra ord mycket viktigt att ni får bodelningsavtalet gjort! Hos oss kan ni enkelt skriva ett bodelningsavtal på egen hand online.

Med vårt webbverktyg får ni hjälp med:

  • Att räkna ut hur mycket respektive part har rätt till.
  • En korrekt uppställning av alla poster i bodelningsavtalet.
  • Att specificera den egendom som ska ingå i bodelningen.
  • Vilken egendom som ska ingå i bodelningen och inte.
  • Hur ni räknar fram och drar av eventuell skatt.

Vill du ha mer information om bodelningsavtal och samboförhållande? Besök vår guide!

Skriv bodelningsavtal

Hos oss kan du enkelt och tryggt skriva ett juridiskt korrekt bodelningsavtal online eller tillsammans med en av våra jurister via telefon- eller videomöte. Om du väljer att skriva avtalet online svarar du på ett antal frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan ett skräddarsytt avtal som kan laddas ner direkt och som även sparas på Mina sidor.

Vill du veta vad som gäller i just din situation och vilka avtal du har behov av? Gör vår kostnadsfria behovsanalys online och få en övergripande bild av din juridiska situation.

Relaterade artiklar