Just nu! Säker förvaring av dina viktiga dokument och avtal för endast 1 495 kr t.o.m. 15/7. Använd kod: lexlyforvaring i kassan.

Om oss

Så här fungerar det att ta hjälp av våra Lexly-jurister

Videosamtal med en jurist - LEXLY

Ett första gratis samtal

Börja med att boka ett första kostnadsfritt samtal. I samtalet får du beskriva ditt ärende eller ställa dina frågor. Därefter får du förslag på hur du på bästa sätt går vidare.

Här kan du enkelt boka en tid som passar dig

Möte för att upprätta ett juridiskt dokument 

Är du i behov av ett juridiskt dokument kan en av våra jurister hjälpa dig med det, i många fall till fast pris. Exempelvis kan vi hjälpa dig med att upprätta en framtidsfullmakt, samboavtal, testamente, gåvobrev eller äktenskapsförord. Vi hjälper dig också vid skilsmässa där ni är överens och upprättar ett bodelningsavtal anpassat efter er. Om du behöver ta hand om ett dödsbo kan vi hjälpa dig med bouppteckningen och arvskiftet.

Efter det första kostnadsfria samtalet bokar du in en ny tid för avtalsskrivningen. Inför mötet får du information om vad du eventuellt bör förbereda och vilka frågeställningar som är bra att ha tänkt igenom innan.

Du guidas genom hela processen och efter mötet färdigställer juristen de dokument och handlingar som ni kommit överens om. Inom ett par dagar finns handlingarna att hämta på Mina sidor. Du kan också välja vår service att få dokumentet utskrivet och hemskickat.

Juridisk rådgivning vid konflikt eller tvist

Vi erbjuder rådgivning och medling inom alla typer av tvistefrågor. Exempelvis vid skilsmässa, frågor om vårdnad av barn, fel i fastighet, tvist med din arbetsgivare och arvstvister.

Efter det första kostnadsfria samtalet kostar rådgivningen 1 995 kr per timme. Vi arbetar med transparent prissättning och är måna om att du ska känna dig trygg under processen och inte drabbas av oväntade överraskningar.

Hos de flesta försäkringsbolag ingår rättsskydd i hemförsäkringen utan att du behöver betala någon extra avgift. I dina försäkringsvillkor framgår om rättsskydd ingår och vilka krav som ställs för att du ska få rätt till hjälp. Rättsskyddet täcker oftast mellan 80-90 procent av juristens kostnader.

Fulltäckande ansvarsförsäkring

Lexly har en fulltäckande ansvarsförsäkring och vi tar ansvar för att den information du ger oss leder till en avtalstext som är korrekt enligt samtliga tillämpliga rättskällor – lag, förarbeten, rättspraxis m.m. Ansvarsförsäkringen gäller både avtal och juridisk rådgivning. 

Boka ett kostnadsfritt samtal

Hos oss kan du alltid boka ett första gratis samtal med jurist, självklart helt utan förpliktelser eller köpkrav.