Sommarkampanj! Få 30% rabatt på alla avtal online t.o.m. 12/8. Använd kod SOMMAR30 i kassan.

Framtidsfullmakt

Så här skriver du en framtidsfullmakt hos Lexly

Sophie Lexly

Varför framtidsfullmakt?

En fullmakt behövs när du vill ge någon rätten att göra något i ditt namn. Med en framtidsfullmakt kan du bestämma vem som ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, när du inte längre själv har möjlighet. Framtidsfullmakten kan avse ekonomiska och personliga angelägenheter, men får enligt lag inte avse medicinsk vård.

Framtidsfullmakten fungerar som alternativ till god man. Gode män och förvaltare måste redovisa till överförmyndarnämnden en gång per år och överförmyndarnämndens samtycke krävs vid en del åtgärder, exempelvis om man ska köpa eller sälja en fastighet eller bostadsrätt. 

Med en framtidsfullmakt låter du istället den som du ger fullmakten själv fatta de beslut som han eller hon anser vara bäst för dig.

Som en extra trygghet identifierar du dig med Mobilt BankID när du skriver framtidsfullmakten online hos oss.

Skriv framtidsfullmakt online eller med en jurist via telefon eller videomöte

Hos oss kan du enkelt och tryggt skriva en framtidsfullmakt online eller tillsammans med en jurist via telefon eller videomöte, helt skräddarsydd efter just dina förhållanden. Om du väljer att skriva framtidsfullmakten online svarar du på ett antal frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan en skräddarsydd framtidsfullmakt som kan laddas ner direkt och som även sparas på Mina sidor.

Istället för att gå till en juristbyrå som fakturerar per timma, skriver du avtalet till fast pris, när det passar dig.

Om Lexly

Lexly grundades 2004 av entreprenörer med bakgrund från både finans- och juristbranschen för att lösa ett problem – juridik är alldeles för krångligt. Hur gör vi något komplicerat begripligt, och något exklusivt tillgängligt för alla?

Som pionjärer utmanade Lexly juristbranschen och skapade, som första bolag i Europa, en hållbar plattform för digital juridik. Med hög juridisk kompetens, innovativ teknik och stort fokus på kundnytta kan vi erbjuda marknadens mest tillgängliga juridiska tjänster. 

Relaterade artiklar

Framtidsfullmakt

Ett dokument alla borde ha. Du vet aldrig när du kan komma att behöva en framtidsfullmakt. Dagen den behövs är det tacksamt att den finns. Hos Lexly kan du själv skriva en framtidsfullmakt med vårt digitala verktyg eller ta hjälp av en jurist som gör jobbet åt dig. Alltid till fast pris. Enkelt, tryggt och juridiskt korrekt.

Läs mer om Framtidsfullmakt
Skriv online
1195 kr
Prata med jurist
Boka här

1195 kr

På 15 min skriver du en juridiskt korrekt framtidsfullmakt

Skriv online
Du betalar i sista steget

Framtidsfullmakt skriven av jurist till fast pris 4490 kr

Gratis första samtal med jurist via telefon eller video. Inget köpkrav.

Boka gratis möte