Erbjudande! Dokumentförvaring för endast 1 495 kr. Ange rabattkod Lexlyförvaring i kassan. Gäller till och med 31/1 2022.

Företagarens privatavtal

För både dig, eventuella kompanjoner och företaget är det några privatavtal som är extra viktiga att ha på plats.

Äktenskapsförord företag - Lexly.se

Äktenskapsförord

Om en av bolagets delägare skiljer sig, kan hans eller hennes andel i bolaget komma att hälftendelas. Det innebär att delägarens make eller maka också blir delägare i bolaget. Detta går att undvika genom att i ett kompanjonsavtal bestämma att varje delägare ska skriva ett äktenskapsförord, så att bolagsandelen inte delas vid en skilsmässa.

Skriv online
Deklarationshjälp - Lexly

Testamente

Vad händer med bolaget om något skulle hända dig? Genom att skriva testamente skapar du trygghet och undviker överraskningar i framtiden. I testamentet kan du bland annat skydda bolaget genom att göra det till enskild egendom.

Skriv online

Mer om företagarens privatavtal

Varför är det viktigt för företaget att kompanjoner har äktenskapsförord och testamente? Här har vi samlat information om de viktigaste avtalen för dig som företagare.

Bodelning vid skilsmässa - Lexly.se

Vem får vad vid en separation?

En skilsmässa är aldrig lätt och även juridiken kring den kan verka snårig. Hur delar man upp egendomen? Vad händer med era lån? Vem har rätt till vad? Här reder vi ut vad som gäller.

Läs hela artikeln
Testamente

Vad hjälper ett testamente som ingen hittar?

Att förvara testamentet på en säker plats är en självklarhet, men har du tänkt på att det är lika viktigt att det faktiskt kommer fram den dag det behövs?

Läs hela artikeln
Framtidsfullmakt, ett alternativ till god man - Lexly.se

Framtidsfullmakt - ett alternativ till god man

Med en framtidsfullmakt har du chans att bestämma vem som ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, när du inte längre själv har möjlighet.

Läs hela artikeln