Aktieägaravtal

Så här skriver du ett aktieägaravtal hos Lexly

Lexly - juridisk hjälp när du behöver det

Varför aktieägaravtal?

Många aktiebolag ägs och drivs av flera aktieägare. I ett aktieägaravtal kommer delägarna överens om hur viktiga frågor ska hanteras, och på så vis kan många många framtida konflikter undvikas. I aktieägaravtalet kan man bland annat bestämma hur vinst ska fördelas, hur bolaget ska värderas och hur styrelsen ska utses.

I aktieägaravtalet kan man även avtala om att samtliga delägare ska upprätta ett äktenskapsförord och göra sin andel i bolaget till enskild egendom. På så vis försäkrar man sig mot att det kommer in en ny ägare i bolaget till följd av en skilsmässa.

Skriv aktieägaravtal online eller med en jurist via telefon eller videomöte

Hos oss kan du enkelt och tryggt skriva aktieägaravtal online eller tillsammans med en jurist via telefon eller videomöte, helt skräddarsytt efter dina era förhållanden. Om du väljer att skriva avtalet online svarar du på ett antal frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan ett skräddarsytt avtal som kan laddas ner direkt och som även sparas på Mina sidor.

Istället för att gå till en juristbyrå som fakturerar per timma, skriver du avtalet till fast pris, när det passar dig.

Om Lexly

Lexly grundades 2004 av entreprenörer med bakgrund från både finans- och juristbranschen för att lösa ett problem – juridik är alldeles för krångligt. Hur gör vi något komplicerat begripligt, och något exklusivt tillgängligt för alla?

Som pionjärer utmanade Lexly juristbranschen och skapade, som första bolag i Europa, en hållbar plattform för digital juridik. Med hög juridisk kompetens, innovativ teknik och stort fokus på kundnytta kan vi erbjuda marknadens mest tillgängliga juridiska tjänster. 

Relaterade artiklar

Aktieägaravtal

Här kan du enkelt skriva ett aktieägaravtal online till fast pris. Du svarar på olika frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt aktieägaravtal som är skräddarsytt efter just ditt företags situation och era förutsättningar.

Läs mer om Aktieägaravtal
Skriv online
2995 kr
Prata med jurist
0 kr

2995 kr

På 45 min skriver du ett juridiskt korrekt aktieägaravtal. Pris ex. moms.

Skriv online
Du betalar i sista steget

Aktieägaravtal skrivet av jurist 10990 kr

Pris ex. moms. Gratis första möte med jurist via telefon eller video. Inget köpkrav.

Boka gratis möte