Allmänna villkor

Allmänna villkor – något många har, men varför?

Man som arbetar på sin dator

Ofta är det villkor för betalning, reklamation, garanti, retur, ångerrätt. avbokning och leverans som beskrivs i avtalet. Allmänna villkor är grunden till en välfungerande handel.

Minskar merarbete

Genom att ha allmänna villkor så blir andra avtal enklare och mindre omfattande att upprätta. I de andra avtalen kan du hänvisa till de allmänna villkoren och du slipper onödigt merarbete i många avtalssituationer. De flesta väljer att även ha de allmänna villkoren på sin webbsida så att kunderna kan läsa dem innan köp och på så sätt ser du alltid till att kunderna har fått information om vad som gäller.

Anpassa till verksamheten

Allmänna villkor bör anpassas till din verksamhet. Det är ofta stor skillnad mellan de allmänna villkor ett e-handelsföretag behöver ha, jämfört med en resebyrå eller it-konsult.

Allmänna villkor är inget lagstadgat krav men något många företag har för att effektivisera verksamheten och slippa merarbete.

Skriv allmänna villkor

Hos oss kan du enkelt skriva allmänna villkor utformade specifikt för ditt företag. Du skriver enkelt avtalet med en av våra jurister via telefon eller videomöte.

Om du har frågor eller vill vill veta mer är du välkommen att ringa oss på telefon 0771 24 00 24.

Relaterade artiklar

Allmänna villkor

Allmänna villkor gör det enklare både för dina kunder och ditt företag att veta vad som gäller i olika situationer och därmed undvika onödiga konflikter.

Läs mer om Allmänna villkor
Allmänna villkor upprättad av jurist

från 9990 kr

Pris ex. moms. Gratis första möte med jurist via telefon eller video. Inget köpkrav.

Boka gratis möte