Just nu! Dokumentförvaring för endast 1 495 kr, med rabattkod lexlyförvaring. Gäller t.o.m. 31/1 2023.

En familj med två barn skrattar och tillsammans

Välkommen till Lexly som kund hos Alwy

Genom Alwy kan du ta del av förmånliga erbjudanden hos oss. 

  • Kostnadsfri juridisk behovsanalys online
  • Inledande kostnadsfri rådgivning
  • 20 % rabatt på avtal som du skriver själv online eller med hjälp av en jurist

För att ta del av erbjudandena behöver du först skapa konto/logga in. Självklart förbinder du dig inte till något i samband med det. 

En leende kvinna arbetar på sin dator
Boka juridisk rådgivning
Vad gäller när man har särkullbarn? Hur fördelas tillgångarna vid en separation? Hur ska man tänka om man betalat olika mycket i kontantinsats? Boka en juridisk rådgivning tillsammans med en av våra jurister och få reda på vad som gäller i just din situation.
Boka här
En kvinna sitter i soffan och läser från sin mobil
Juridisk behovsanalys online
Är du osäker på vad som gäller för dig? Vi erbjuder en kostnadsfri behovsanalys som ger en övergripande bild av din juridiska situation med tips och råd om vad som är bra att känna till för just dig. Analysen tar endast 2-3 minuter att genomföra.
Behovsanalys online
En person sitter vid sin dator
Skriv avtal online
Hos oss skriver du enkelt avtal online eller tillsammans med en jurist via telefon till fast pris. Väljer du att skriva avtalet online svarar du på ett par frågor och utifrån dina svar skapas ett skräddarsytt avtal som skickas direkt till dig via e-post.
Skriv avtal
Ett par som läser från en surfplatta
Tänk på att sambor inte ärver varandra
Om du vill att din sambo ska ärva dig behöver ni skriva ett testamente, sambor ärver nämligen inte varandra. Det spelar ingen roll hur länge ni varit tillsammans eller att ni har gemensamma barn.
Testamente
Ett par sitter i soffan och läser från en surfplatta
När bör man skriva äktenskapsförord?
Som gifta ska värdet av er bostad och alla era tillgångar delas lika mellan er vid en eventuell skilsmässa. Det spelar ingen roll vem som betalat mest, eller vem som står på kontraktet. Vill ni ha en annan fördelning behöver ni skriva ett äktenskapsförord.
Äktenskapsförord
Ett par visar upp nyckeln till sin nya bostad
Vad händer med bostaden vid en separation?
Visste du att en bostad som köpts för gemensamt bruk ska delas lika mellan dig och din sambo vid en separation? Oavsett vem av er som betalat eller står på kontraktet. Detsamma gäller bohag, det vill säga möbler, husgeråd och elektronikprylar. Vill ni ha en annan fördelning behöver ni skriva ett samboavtal.
Läs mer