Just nu! Dokumentförvaring för endast 1 495 kr, med rabattkod lexlyförvaring. Gäller t.o.m. 31/1 2023.

En man håller om en kvinna och hon ler

Tillgängliga juridiska tjänster för dig som kund hos Movestic

Genom Movestic kan du ta del av förmånliga erbjudanden hos oss på Lexly. 

  • Kostnadsfri juridisk behovsanalys online
  • Inledande kostnadsfri rådgivning av en jurist
  • 20 % rabatt på samtliga avtal som du skriver online eller tillsammans med en jurist


För att ta del av erbjudandena behöver du först skapa konto/logga in. Självklart förbinder du dig inte till något i samband med det. 

Skapa konto/logga in

En leende kvinna arbetar på sin dator
Boka juridisk rådgivning
Vad gäller när man har särkullbarn? Hur fördelas tillgångarna vid en separation? Hur ska man tänka om man betalat olika mycket i kontantinsats? Boka en juridisk rådgivning tillsammans med en av våra jurister och få reda på vad som gäller i just din situation.
Boka här
En kvinna sitter i soffan och läser från sin mobil
Juridisk behovsanalys online
Är du osäker på vad som gäller för dig? Vi erbjuder en kostnadsfri behovsanalys som ger en övergripande bild av din juridiska situation med tips och råd om vad som är bra att känna till för just dig. Analysen tar endast 2-3 minuter att genomföra.
Behovsanalys online
En person sitter vid sin dator
Skriv avtal online
Hos oss skriver du enkelt avtal online eller tillsammans med en jurist via telefon till fast pris. Väljer du att skriva avtalet online svarar du på ett par frågor och utifrån dina svar skapas ett skräddarsytt avtal som skickas direkt till dig via e-post.
Skriv avtal
Ett par ler och håller om varandra
Ärver gifta alltid varandra?
Arvsrätten i Sverige innebär att gifta ärver varandra och att barn ärver sina föräldrar när båda föräldrarna gått bort. Särkullbarn, det vill säga barn som inte är era gemensamma, har däremot rätt att få ut arvet från sin förälder genast, till skillnad från gemensamma barn. Detta innebär i praktiken att gifta par som har särkullbarn inte ärver varandra fullt ut.
Testamente
Ett par som läser från en surfplatta
Därför bör du skriva framtidsfullmakt
Med en framtidsfullmakt har du chans att bestämma vem som ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, om du inte längre själv har möjlighet. Framtidsfullmakten fungerar som alternativ till god man och förvaltare som utses av tingsrätten.
Framtidsfullmakt
En man och en kvinna läser något på en dator
Viktigt att veta när du äger bostaden tillsammans med din partner
Har du koll på hur bostadens värde fördelas vid en eventuell separation? Här reder vi ut vad som gäller rent juridiskt för både gifta och sambor som köpt en bostad tillsammans.
Läs mer