Därför behöver även sambor skriva bodelningsavtal

Det är viktigt att skriva ett bodelningsavtal om ni ska separera, särskilt om ni har bott i en bostadsrätt eller en fastighet som köpts under tiden ni varit tillsammans.

Rätten att begära bodelning kvarstår i ett helt år efter att samboförhållandet har upphört. Utan ett bodelningsavtal kan alltså den ena sambon inom ett år komma och kräva sin del av bostaden vid ett senare tillfälle.

En annan risk är att banken inte kommer att godkänna att ni tar nya bolån om ni inte har ett bodelningsavtal.

Det är med andra ord mycket viktigt att ni får bodelningsavtalet gjort! Hos oss kan ni enkelt skriva ett bodelningsavtal på egen hand online.

Med vårt webbverktyg får ni hjälp med:

  • Att räkna ut hur mycket respektive part har rätt till.
  • En korrekt uppställning av alla poster i bodelningsavtalet.
  • Att specificera den egendom som ska ingå i bodelningen.
  • Vilken egendom som ska ingå i bodelningen och inte.
  • Hur ni räknar fram och drar av eventuell skatt.

Skriv bodelningsavtal

Hos oss kan ni enkelt och tryggt skriva ett juridiskt korrekt bodelningsavtal online eller tillsammans med jurist, helt skräddarsytt efter era förhållanden. Istället för att gå till en juristbyrå som fakturerar per timme, skriver ni avtalet till fast pris, när det passar er.

Vill du veta vad som gäller i just din situation och vilka avtal du har behov av? Gör vår kostnadsfria behovsanalys online och få en övergripande bild av din juridiska situation. 

 

Relaterade artiklar

1795 kr

På 20 min skriver du ett juridiskt korrekt bodelningsavtal

Skriv online
Du betalar i sista steget

Bodelningsavtal - Sambor

Här kan du enkelt skriva ett bodelningsavtal online till fast pris. Du svarar på ett par frågor, samma frågor som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas därefter ett juridiskt korrekt bodelningsavtal som är skräddarsytt efter just din situation.