Två personer tittar på en dator

Ta del av dina förmåner som kund hos Convendum

Genom Convendum får du vårt Bas-abonnemang helt kostnadsfritt i tre månader, och därefter för 99 kr/månad. I abonnemanget ingår bland annat:

  • Digital förvaring av avtal och dokument 
  • Notifieringsfunktion för att undvika kostsamma förlängningar
  • Gratis samtal med affärsjurist 
  • 5 kostnadsfria e-signeringar/månad


För att teckna abonnemanget behöver du först skapa ett konto. Du förbinder dig inte till något i samband med det. 

Skapa konto nu

Dina erbjudanden

Läs mer
En man med jetpack och kostym
5 tips när du ska starta företag
Det finns mycket du behöver ha koll på när du ska starta eget företag. Att välja bolagsform och namn på företaget, ansöka om att bli godkänd för F-skatt och anmäla momsregistrering är något av det första. Men har du koll på juridiken och hur den påverkar företagandet? Här guidar vi dig genom fem vanliga situationer och informerar om hur du undviker fallgropar.
Två personer läser från en dator
Checklista för konsultavtalet
Har du koll på vad som gäller när du anlitar en konsult? Vet du till exempel att konsulten räknas som anställd om du inte har skrivit ett korrekt konsultavtal eller uppdragsavtal med henne eller honom? Här får du checklistan med 12 saker du inte får missa när du anlitar en konsult.
En grupp diskuterar ivrigt kring ett arbetsbord
7 misstag att undvika i ett samarbetsavtal
När två företag ska samarbeta är det viktigt att komma överens om syftet med samarbetet, hur det ska genomföras, kontaktpersoner, tidsplan och hur betalning ska ske. Här beskriver vi sju misstag som är viktiga att undvika i ett samarbetsavtal.
En kvinna och en man gör high five
Driva bolag med andra - så här lyckas ni
Ska du starta och driva bolag med andra? Undvik framtida konflikter och tvister genom ett tydligt aktieägaravtal. Alla företag måste ha en bolagsordning, den fungerar som en ram för verksamheten. Det går dock inte att registrera allt i den. Det är även ett offentligt dokument och ska helst inte innehålla någon känslig information. Ni behöver istället ett aktieägaravtal. I det kan ni ägare till exempel reglera hur bolagets vinst ska fördelas, hur försäljning av aktier eller andelar ska gå till eller hur ni ska göra om någon av er blir allvarligt sjuk eller om ni blir osams.
Ring oss direkt!
En kvinna ler och tittar in i kameran Vi hjälper dig med dina frågor - stora som små. Varmt välkommen att ringa oss på 0771 - 24 00 24.