Just nu! Säker förvaring av dina viktiga dokument och avtal för endast 1 495 kr t.o.m. 15/7. Använd kod: lexlyforvaring i kassan.

Våra tjänster

Oavsett vad du behöver hjälp med finns vi här för dig. Hos oss kan du få juridisk rådgivning och upprätta avtal online eller tillsammans med en jurist via telefon- eller videomöte. Via huvudmenyn kan du enkelt boka in ett kostnadsfritt samtal med en jurist.
Alla Tjänster
Ett par håller om varandra och ler

Flytta ihop

Att flytta ihop och bli sambo är en stor sak. Men innan flyttlasset går finns det vissa juridiska aspekter som är bra att ha koll på.

Läs mer
Äktenskapsförord och äganderätt - Lexly.se

Äktenskapsförord

Med ett äktenskapsförord behöver ni inte oroa er för framtida händelser eller meningsskiljaktigheter. Genom att skriva ett äktenskapsförord kan ni bestämma att vissa tillgångar och ägodelar inte ska ingå i den gemensamma potten vid en eventuell skilsmässa.

Läs mer
En man sitter med sin dotter på en brygga

Skilsmässoansökan

Det finns en hel del praktiska frågor som kan uppstå i samband med en skilsmässa. Ofta kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga och var man ska börja. Med vår tjänst kan du smidigt och enkelt skapa en skilsmässoansökan online.

Läs mer
En kvinna läser från sin surfplatta

Juridisk behovsanalys online

Gör en kostnadsfri familjejuridisk behovsanalys online och få reda på vad som gäller i just din situation. Med rätt avtal kan du känna dig trygg.

Läs mer
En man och en kvinna läser något på en dator

Bouppteckning

När en anhörig gått bort kan det vara skönt att få hjälp med det praktiska. Låt våra jurister ta hand om hela bouppteckningsprocessen, de är specialiserade inom familjejuridik och finns endast ett samtal bort om du har frågor eller funderingar.

Läs mer
Ett äldre par som håller om varandra och ser ut över ett fält

Gåvobrev

Ett gåvobrev behöver du när du ska ge bort något värdefullt, exempelvis en större summa pengar eller värdepapper till ditt barn. I gåvobrevet kan du skriva in villkor som skapar trygghet för mottagaren eller bestämma att gåvan inte ska vara förskott på arv.

Läs mer
En man och en kvinna ler och håller upp en nyckel

Köpekontrakt för bostadsrätt

För att köpet av en bostadsrätt ska vara giltigt måste ett skriftligt köpekontrakt upprättas. I köpekontraktet anges förutsättningarna för köpet och vilket ansvar som ska ställas på respektive part.

Läs mer
Ett par som läser från en dator

Samäganderättsavtal

Att köpa en båt tillsammans med vännen, eller att äga fritidshuset tillsammans med syskonen har många fördelar så länge man är överens. När man däremot tycker olika är det inte alla gånger lika enkelt. Var rädd om er relation och undvik onödiga konflikter med hjälp av ett samäganderättsavtal.

Läs mer
En person som skriver under ett avtal.

Tvist

Vi erbjuder stöd och rådgivning inom alla typer av tvister. Boka enkelt in ett första kostnadsfritt samtal där du får beskriva ditt ärende. Därefter får du råd och vägledning kring hur du på bästa sätt går vidare. 

Boka tid med jurist

Juridisk rådgivning inom arbetsrätt

  • Gratis inledande samtal.
  • Inget köpkrav.
  • Boka telefon- eller videomöte direkt i kalendern.

Boka möte nu
Bild på Nadine, jurist på Lexly.

Behöver du komma i kontakt med jurist?

  • Gratis inledande samtal.
  • Inget köpkrav.
  • Boka telefon- eller videomöte direkt i kalendern.

 

Boka möte nu