Starta företag

Här har vi samlat tips och information om hur du kan minska risker och öka dina affärsmöjligheter när du startar företag.

Två personer tittar på en dator

Aktieägaravtal

Det är vanligt att starta företag tillsammans med en eller flera kompanjoner. Det är bästa tiden att komma överens om viktiga frågor som förr eller senare uppstår. I ett aktieägaravtal kan ni bland annat bestämma hur vinst ska fördelas, hur styrelse ska tillsättas och vad som ska gälla när någon vill sälja sin del av bolaget.

Skriv online
Tre personer läser från en dator

Sekretessavtal

Främst skriver man sekretessavtal för att skydda företagsintern information eller företagsidéer. Detta för att hindra personer att avslöja eller utnyttja sådan information, vilket skulle kunna skada företaget eller skapandet av ett företag.

Skriv online
Personer skakar hand

Allmänna villkor

Med allmänna villkor anpassade för ditt företags samarbeten uppnår du en rad fördelar. Dels undviks oklarheter som kan uppstå då generella lagar ska tolkas på just din verksamhet, dels får kunden och du själv en bättre överblick över dina villkor.

Boka tid
Två personer med varsin vigselring håller hand

Äktenskapsförord

Om en av bolagets delägare skiljer sig, kan hans eller hennes andel i bolaget komma att hälftendelas. Det innebär alltså att delägarens make eller maka oavsiktligt kan bli delägare i bolaget.

Skriv online

Mer om att starta företag

Det finns många frågor som kan dyka upp när man tar steget och ska starta företag. Här har vi samlat information om sådant som är viktigt att veta när man är i uppstartsfasen.

Två personer som läser ett kontrakt

Starta aktiebolag - några tips

Tips på hur du ger ditt bolag de bästa förutsättningarna för att lyckas och undviker fallgropar.

Läs hela artikeln
En skrattande man på ett möte

Vikten av att skriva aktieägaravtal

I ett aktieägaravtal kommer du och andra delägare överens om vad som ska gälla i olika situationer. Ett lätt sätt att undvika många framtida konflikter.

Läs hela artikeln
Person som granskar ett avtal

Skydda företaget med ett sekretessavtal

I många situationer riskerar viktiga företagshemligheter att läcka ut och missbrukas. Med ett sekretessavtal tydliggör du vad som gäller.

Läs hela artikeln