Starta företag

Här har vi samlat tips och information om hur du kan minska risker och öka dina affärsmöjligheter när du startar företag.

Aktieägaravtal

Aktieägaravtal

Det är vanligt att starta företag tillsammans med en eller flera kompanjoner. Det är bästa tiden att komma överens om viktiga frågor som förr eller senare uppstår. I ett aktieägaravtal kan ni bland annat bestämma hur vinst ska fördelas, hur styrelse ska tillsättas och vad som ska gälla när någon vill sälja sin del av bolaget.

Skriv online

Sekretessavtal

Främst skriver man sekretessavtal för att skydda företagsintern information eller företagsidéer. Detta för att hindra personer att avslöja eller utnyttja sådan information, vilket skulle kunna skada företaget eller skapandet av ett företag.

Skriv online
Allmänna villkor

Allmänna villkor

Med allmänna villkor anpassade för ditt företags samarbeten uppnår du en rad fördelar. Dels undviks oklarheter som kan uppstå då generella lagar ska tolkas på just din verksamhet, dels får kunden och du själv en bättre överblick över dina villkor.

Boka tid
Uppdragsavtal

Uppdragsavtal

Du har nytta av ett uppdragsavtal när du säljer eller köper tjänster och vill reglera enstaka uppdrag eller ett varaktigt uppdragsförhållande.

Skriv online

Äktenskapsförord

Om en av bolagets delägare skiljer sig, kan hans eller hennes andel i bolaget komma att hälftendelas. Det innebär alltså att delägarens make eller maka oavsiktligt kan bli delägare i bolaget.

Skriv online

Mer om att starta företag

Det finns många frågor som kan dyka upp när man tar steget och ska starta företag. Här har vi samlat information om sådant som är viktigt att veta när man är i uppstartsfasen.

5 tips när du ska starta företag

Starta aktiebolag - några tips

Tips på hur du ger ditt bolag de bästa förutsättningarna för att lyckas och undviker fallgropar.

Läs hela artikeln
Vikten av att skriva aktieägaravtal

Vikten av att skriva aktieägaravtal

I ett aktieägaravtal kommer du och andra delägare överens om vad som ska gälla i olika situationer. Ett lätt sätt att undvika många framtida konflikter.

Läs hela artikeln

Skydda företaget med ett sekretessavtal

I många situationer riskerar viktiga företagshemligheter att läcka ut och missbrukas. Med ett sekretessavtal tydliggör du vad som gäller.

Läs hela artikeln