Driva företag

Vill du underlätta ditt företagande? Här får du tips och förslag på avtal och tjänster som underlättar och tryggar företaget och dig själv.

Anställningsavtal

Anställningsavtal

Det finns flera olika anställningsformer och det är viktigt att hålla sig inom gällande regler och lagar. Ett anställningsavtal är en trygghet för båda parter.

Skriv online
Offert

Offert

När man skriver en offert är att det oftast denna som ligger till grund för hela förhållandet med kunden efter kunden bekräftat och accepterat offerten. Det är därför bra om man skriver in så mycket bestämmelser som möjligt för vad som ska gälla för köpet.

Skriv online
Avtalsgranskning

Avtalsgranskning

I vissa situationer får ditt företag avtalsförslag som binder företaget i större omfattning. Dessa avtal få stora negativa konsekvenser om något går fel. Med en avtalsgranskning tydliggörs vilka riskerna är och vilka konsekvenser avtalen kan få.

Boka tid
Uppdragsavtal

Uppdragsavtal

Du har nytta av ett uppdragsavtal när du säljer eller köper tjänster och vill reglera enstaka uppdrag eller ett varaktigt uppdragsförhållande.

Skriv online
Integritetspolicy

Integritetspolicy

Förklarar varför, hur och vilka personuppgifter företaget samlar in och hur dessa hanteras. Höga sanktionsavgifter kan utfärdas till företag som brister i sin behandling av personuppgifter.

Boka tid

Mer om att driva företag

När du driver företag fattar du mängder av beslut och ingår olika avtal. Här har vi samlat information om juridiska aspekter som är viktiga att veta.

Vilket anställningsavtal behöver du?

Vilket anställningsavtal behöver du?

För både arbetsgivaren och arbetstagaren är det viktigt att man klart och tydligt kommer överens om villkoren för anställningen, och ser till att hålla sig inom lagen i sina överenskommelser.

Läs hela artikeln
Därför bör företagare skriva äktenskapsförord

Varför du som företagare behöver äktenskapsförord

Visste du att du som företagare riskerar att bli av med hälften av företaget och det privata pensionssparandet om du skulle skilja dig?

Läs hela artikeln
Viktigt att tänka på vid en vd-anställning

Undvik vanliga misstag vid VD-rekryteringen

Här tipsar vi om vad bolaget ska tänka på när ni hittat rätt kandidat till VD-tjänsten och ska komma överens om villkoren i ett anställningsavtal.

Läs hela artikeln